Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σκοπιανό: Χαμός με τις αιτήσεις για το συλλαλητήριο στην Αθήνα



Δύο ξεχωριστές αιτήσεις για την παροχή άδειας χρήσης της πλατείας Συντάγματος την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου για το συλλαλητήριο έχουν κατατεθεί στον δήμο Αθηναίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, κατά την πρώτη συνάντηση, που είχε με τους φορείς αυτούς η αρμόδια αντιδήμαρχος, Νέλλη Παπαχελά, στο Δημαρχείο δεν κατέστη δυνατή συμφωνία μεταξύ τους για την παροχή μίας άδειας. Αν και στη συνάντηση που έχει προγραμματισθεί για αύριο δεν υπάρξει αποτέλεσμα, τότε η άδεια θα δοθεί με κλήρωση.

Η μια αίτηση έχει υποβληθεί από τον Δημήτριο Μιχάκη, ο οποίος κατά δήλωσή του εκπροσωπεί τα σωματεία «Ελληνορθόδοξο Κίνημα Σωτηρίας», «Πολιτιστικό Οδοιπορικό», την «Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας», την «Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων» και τον σύλλογο «Οι μωμόγεροι».

Η δεύτερη από τη «Συντονιστική Επιτροπή Πανεθνικού – Παλλαϊκού Συλλαλητηρίου Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου».

Φωτογραφία Eurokinissi

Στους ομιλητές και ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος

Στους ομιλητές που συλλαλητηρίου θα είναι και ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, όπως μετέδωσε η εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (29.01.2018) έγινε γνωστό ότι ο Μίκης Θεοδωράκης θα παρευρεθεί και θα απευθύνει ο ίδιος το λόγο του ως κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία.

 

Νωρίτερα, η Συντονιστική Επιτροπή του συλλαλητηρίου της Αθήνας επισκέφθηκε τον Μίκη Θεοδωράκη για να τον προσκαλέσει να μιλήσει στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου στην Αθήνα για την Μακεδονία.

«Κατόπιν εξουσιοδότησης του Συντονιστικού, ο προεδρεύων της Οργανωτικής Επιτροπής, Μιχαήλ Πατσίκας, επισκέφθηκε τον Μίκη Θεοδωράκη ώστε να του μεταφέρει την πρόσκλησή μας να παραστεί ως ομιλητής στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο για την Μακεδονία, στην Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2018 στην πλατεία Συντάγματος» ανέφεραν στο δελτίο Τύπου τους.

Μάλιστα, τότε είχαν ανακοινώσει ότι «ο Μίκης Θεοδωράκης, αφού εξέφρασε την περηφάνια του για τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του Ελληνικού λαού στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου 2018, δεσμεύτηκε να απευθύνει τουλάχιστον χαιρετισμό με ηχογραφημένο μήνυμα στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Αθήνα». Ωστόσο, τελικά έγινε γνωστό ότι ο Μίκης Θεοδωράκης θα «δώσει το παρών» και θα είναι και ο κεντρικός ομιλητής.