Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 -

Σκληρή κόντρα Σκουρλέτη - ΚΚΕ για την παρέμβαση του ΠΑΜΕΒαριές κουβέντες αντάλλαξαν ο υπουργός Εσωτερικών Π.Σκουρλέτης με το ΚΚΕ, με αφορμή την παρέμβαση του ΠΑΜΕ στο Περιφερειακό Συνέδριο για την ανάπτυξη της Δ.Αττικής της κυβέρνησης. Για «ολισθηρό δρόμο» που έχει πάρει το ΚΚΕ μίλησε ο υπουργός. 

Άμεση η απάντηση από τον Περισσό «πάει πολύ υπουργοί της κυβέρνησης, η οποία ετοιμάζεται να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία, να εγκαλούν το ΚΚΕ για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας του εργατικού - λαϊκού κινήματος ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης στη Δυτική Αττική».

Ειδικότερα, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την πρωινή παρέμβαση του ΠΑΜΕ και φοιτητών από τον ίδιο πολιτικό χώρο, στο χώρο όπου διεξαγόταν το 2ήμερο περιφερειακό-αναπτυξιακό συνέδριο για τη Δ.Αττική, χαρακτήρισε «ολισθηρό» το δρόμο του ΚΚΕ.

Ολισθηρό, όπως διευκρίνισε, όχι γιατί υιοθετεί τη λογική της διαμαρτυρίας, αλλά γιατί υιοθετεί τη λογική της αντι-συγκέντρωσης. Λογική από την οποία έχει υποφέρει η Αριστερά σε αυτόν τον τόπο, αντισυγκεντρώσεις που οδήγησαν σε ματαίωση συγκεντρώσεων της Αριστεράς, συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών κάνοντας λόγο για «επικίνδυνο δείγμα γραφής».

Κλείνοντας ο κ. Σκουρλέτης επιφυλάχθηκε να παρουσιάσει στοιχεία, αλλά στη Βουλή, για την εναντίωση του ΚΚΕ σε μέτρα υπέρ του κόσμου της εργασίας.

ΚΚΕ: Μήπως μετά το χτύπημα στην απεργία θα απογορεύσετε και τις συγκεντρώσεις;

«Πάει πολύ υπουργοί της κυβέρνησης, η οποία ετοιμάζεται να χτυπήσει το δικαίωμα στην απεργία, να εγκαλούν το ΚΚΕ για τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας του εργατικού - λαϊκού κινήματος ενάντια στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης στη Δυτική Αττική, εκεί ακριβώς όπου οι πολιτικές στήριξης του κεφαλαίου έπνιξαν στη λάσπη ολόκληρες περιουσίες και οδήγησαν στο να χαθούν ανθρώπινες ζωές» ήταν η απάντηση του ΚΚΕ. 

«Μήπως μετά το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απαγορεύσει και τις συγκεντρώσεις;» προσθέτει.