Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη



Φως στη στυγερή δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β' νεκροταφείο Αθηνών, τον περασμένο Οκτώβριο, που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, καλούνται να ρίξουν οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η δίκη του Εμμανουήλ Εσσατζανιάν Σοροπίδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας θα διεξαχθεί σήμερα, με την διαδικασία να αναμένεται «εκρηκτική».

Εκτιμάται ότι η δίκη θα διεξαχθεί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων ανάλογων με εκείνα που «στιγμάτισαν» την προσαγωγή στον ανακριτή του 58χρονου κατηγορουμένου για το άγριο έγκλημα, όταν συγγενείς του θύματος επιτέθηκαν σε βάρος του για να τον λυντσάρουν. 

Το κλίμα της δίκης έχει ήδη πυροδοτηθεί πάντως από τις παλινωδίες των ισχυρισμών που προέβαλε από τη σύλληψη του μέχρι και σήμερα ο 58χρονος κατηγορούμενος ο οποίος αν και αρχικά είχε ομολογήσει την πράξη του, στη συνέχεια, ανακάλεσε, εμπλέκοντας και άλλα πρόσωπα. 

Οι συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη περιμένουν με αγωνία τη δίκη για να απαντηθούν καίρια ερωτήματα γύρω από την υπόθεση τα οποία όχι μόνο βασανίζουν την οικογένεια της άτυχης εφοριακού αλλά ενδεχομένως συσκοτίζουν ακόμη περισσότερο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η νεαρή κοπέλα.