Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σημαντικές εξελίξεις μέσα στον Ιανουάριο, καθώς έρχεται στην ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.



Έντονος και γεμάτος εξελίξεις αναμένεται να είναι ο Ιανουάριος, καθώς μετά την ψήφιση των συνταγματικών αλλαγών στην FYROM η Συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται να έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στις 15 Ιανουαρίου και στις αρχές Φεβρουαρίου όλα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε διορθωτικό ανασχηματισμό, καθώς ο Πάνος Καμμένος και κάποια στελέχη από το κόμμα του θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, ενώ θα πρέπει να αντικατασταθεί ο υφυπουργός εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος είναι υποψήφιος για τον Δήμο της Αθήνας, αλλά και η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία θα διεκδικήσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Με δεδομένο ότι αυτός ο ανασχηματισμός θα είναι και ο τελευταίος πριν από τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αντικαταστήσει τα στελέχη που θα αποχωρήσουν από την κυβέρνησή του με νέα πρόσωπα από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία θα κληθούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προεκλογική περίοδο. Ερωτηματικό παραμένει εάν ο Πρωθυπουργός θα επιλέξει να βάλει μέσα στην κυβέρνηση πρόσωπα από τον χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς, προκειμένου με τον τρόπο αυτό να ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας με στελέχη που προέρχονται από τον χώρο του παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή, το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθεί με ενδιαφέρον την διγλωσσία που υπάρχει στο ΚΙΝΑΛ τα τελευταία 24ωρα.Από την μία ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης, εμφανίστηκε να ανοίγει την πόρτα για μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανάβοντας, μάλιστα, φωτιές με τις δηλώσεις του, και από την άλλη η Χαριλάου Τρικούπη να σπεύδει να μαζέψει τις δηλώσεις του Μαλέλη, λέγοντας ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από την πάγια θέση της Φώφης Γεννηματά ότι στόχος του κινήματος είναι να προχωρήσει μόνο του στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Όπως σημείωναν κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, αποκλείεται ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ να εξέφρασε αυτή την άποψη και να μην ήταν σε γνώση της Προέδρου του κόμματος. Τόνιζαν, ωστόσο, ότι το άγχος των στελεχών του κινήματος να “μαζέψουν” τις δηλώσεις Μαλέλη δείχνει ότι η Φώφη Γεννηματά είναι δέσμια ισορροπιών που υπάρχουν μέσα στο κόμμα της και πολύ δύσκολα θα απεγκλωβιστεί από αυτές.