Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Σχολεία: Ανοίγουν 7 Σεπτεμβρίου - Εξετάζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους τους μαθητές



Δύο είναι τα σενάρια που διακινούνται για τον τρόπο με τον οποίο θα ανοίξουν τα σχολεία. Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα, ξεκαθάρισε ότι οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία στις 7 Σεπτεμβρίου.

«Οι εκπαιδευτικοί ξεκινούν από 1ης Σεπτεμβρίου για να προετοιμάσουν ό,τι χρειάζεται ώστε να μπορέσουν να υποδεχθούν τα σχολεία τα παιδιά μας. Είμαστε πιο ενημερωμένοι και πιο προετοιμασμένοι αυτή τη φορά», τόνισε η κ. Γκίκα, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η τελική απόφαση για τα σχολεία, δήλωσε, θα ληφθεί δύο εβδομάδες προτού οι μαθητές μπουν στο σχολείο και με βάση τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα.

Όσον αφορά στα δύο σενάρια για τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας, σύμφωνα με την γγ του υπουργείου Παιδείας, σχεδιάζεται στην πρώτη περίπτωση να διεξάγονται μαθήματα με πολύ αυστηρά μέτρα αποστασιοποίησης και υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

Το δεύτερο σενάριο παραπέμπει στην κατάσταση που διαμορφώθηκε και πριν από λίγους μήνες, δηλαδή στην εκ περιτροπής λειτουργία.

«Όσο για το αν θα ανοίξουν τα σχολικά κυλικεία, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Αυτές μας υπέδειξαν να μην ανοίξουν τα κυλικεία. Αυτή τη στιγμή αυτό δεν έχει διευκρινιστεί, όπως και τόσα άλλα πράγματα, γιατί προχωράμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα», επεσήμανε η κ. Γκίκα.