Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σφοδρή αντίδραση της ΕΟΕ στην πώληση του ΟΑΚΑ



Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προστασία των δικαιωμάτων της, στην πρόθεση παραχώρησης του ΟΑΚΑ από την Πολιτεία σε ιδιώτες.

Για το θέμα αποφασίστηκε να επιδιωχθεί συνάντηση της διοίκησης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, αλλά και να ενημερωθεί για το θέμα του ΟΑΚΑ η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

 

Η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με ομόφωνη απόφαση της, στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας, ως ιδιοκτήτρια κατά το Νόμο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεση της σε οποιαδήποτε προσπάθεια εκχώρησης ή εκποίησης του Ο.Α.Κ.Α., εκ μέρους της Πολιτείας.

Μετά από διεξοδική και πολύωρη συζήτηση - παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων του Ο.Α.Κ.Α. - η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συμφώνησε και τονίζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και προστατεύεται από το Σύνταγμα, άρα οποιαδήποτε προσπάθεια εκχώρησης του σημαντικότερου αθλητικού κέντρου της χώρας πλήττει καίρια την αθλητική νεολαία της Ελλάδας.

Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνουν άμεσα, οι εξής κινήσεις από πλευράς της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:

- Να επιδιώξει το Προεδρείο, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων

- Nα προβεί η ΕΟΕ σε κάθε νόμιμη ενέργεια για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της σχετικά με το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών

- Να ενημερώσει τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για όλες τις πρόσφατες αποφάσεις της Πολιτείας σχετικές με το Ο.Α.Κ.Α. οι οποίες πλήττουν την αυτονομία του Αθλητικού Κινήματος».