Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Το Σάββατο η συνάντηση των συνταξιούχων με τον πρωθυπουργό



Το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 13:00 θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα οι συνταξιούχοι, οι οποίοι σήμερα έκαναν συλλαλητήριο με βασικά αιτήματα την άμεση καταβολή του Δώρου Πάσχα, την αποκατάσταση των συντάξεων και τη δημόσια δωρεάν υγεία.

«Είμαστε στο δρόμο του αγώνα και θα συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο. Οι συντάξεις μας, τα φάρμακα, η υγεία κι ό,τι πρέπει να έχουμε για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, το διεκδικούμε και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να παίζει στις πλάτες μας, παιχνίδια για τις προεκλογικές της ανάγκες», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης.

«Να δοθούν λοιπόν πίσω τα δώρα μας άμεσα, να δοθούν ό,τι μας οφείλουν από τα αναδρομικά, να δοθούν πίσω οι συντάξεις μας, να προσληφθούν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία, να παίρνουμε τα φάρμακα χωρίς να πληρώνουμε γιατί τα έχουμε πληρώσει» ανέφερε και συνέχισε: «Σε αυτόν λοιπόν το δρόμο θα πορευτούμε και αυτά θα θέσουμε στον πρωθυπουργό στη 1.00 το Σάββατο που θα έχουμε συνάντηση μαζί του. Θέλουμε να ακούσουμε τον πρωθυπουργό γιατί όλα μας τα δικαιώματα που διεκδικούμε είναι δίκαια και τα έχουμε πληρώσει. Περιμένουμε τις δικές τους απαντήσεις».

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος και κατευθύνθηκαν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.