Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

συνταξιούχοι



Συντάξεις Μαΐου: Πότε θα καταβληθούν – Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων του Μαΐου 2024 για τους συνταξιούχους όλων των ταμείων, ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ.

Ανακοίνωση από τον ΕΦΚΑ αναφέρει πως οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών.



Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Μαΐου – Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο

Σε λίγες αναμένεται να δουν στους λογαριασμούς τις συντάξεις Μαΐου 2024 οι συνταξιούχοι. Οι πρώτες πληρωμές αφορούν στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις του e-ΕΦΚΑ για τους μη μισθωτούς. Τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Μαΐου 2024 ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του Newsbeast.



Αυτοί είναι οι συνταξιούχοι που δικαιούνται αναδρομικά έως και 18.670 ευρώ

Περίπου 300.000 συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι που προέρχονται από 15 Tαμεία, θα λάβουν αναδρομικά ως και 18.670 ευρώ από την προσαύξηση των επιπλέον εισφορών που κατέβαλαν στην επικουρική ασφάλιση.



Δείτε πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Απριλίου – Ποιοι θα λάβουν λεφτά πριν την 25η Μαρτίου

Αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος για την καταβολή των συντάξεων Απριλίου στους δικαιούχους, με τους πρώτους συνταξιούχους να λαμβάνουν λεφτά πριν την 25η Μαρτίου.

 Οι πληρωμές συντάξεων του Απριλίου διαμορφώνονται ως εξής:
 

Τρίτη 26/3 (ΑΤΜ απόγευμα 22/3)



Συντάξεις Απριλίου: Νωρίτερα οι πληρωμές στους συνταξιούχους

Για ακόμα έναν μήνα οι συνταξιούχοι θα δουν τα ποσά των συντάξεών τους να πιστώνονται νωρίτερα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Αυτό θα συμβεί, λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου, με τις οριστικές και επίσημες ημερομηνίες καταβολής, αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών από τον e- ΕΦΚΑ.



Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πληρώνονται νωρίτερα στους συνταξιούχους

Την Πέμπτη (25/1) και τη Δευτέρα (29/1) αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου του 2024, δηλαδή, κατά μία ημέρα νωρίτερα. Ο λόγος που οι συνταξιούχοι θα δουν τα χρήματα να πιστώνονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς νωρίτερα είναι προκειμένου να μειωθεί η χρονική απόσταση από την προηγούμενη πληρωμή του μηνός Ιανουαρίου 2024.