Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

συνταξιούχοι



Δείτε πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Απριλίου – Ποιοι θα λάβουν λεφτά πριν την 25η Μαρτίου

Αντίστροφα πλέον μετρά ο χρόνος για την καταβολή των συντάξεων Απριλίου στους δικαιούχους, με τους πρώτους συνταξιούχους να λαμβάνουν λεφτά πριν την 25η Μαρτίου.

 Οι πληρωμές συντάξεων του Απριλίου διαμορφώνονται ως εξής:
 

Τρίτη 26/3 (ΑΤΜ απόγευμα 22/3)



Συντάξεις Απριλίου: Νωρίτερα οι πληρωμές στους συνταξιούχους

Για ακόμα έναν μήνα οι συνταξιούχοι θα δουν τα ποσά των συντάξεών τους να πιστώνονται νωρίτερα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Αυτό θα συμβεί, λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου, με τις οριστικές και επίσημες ημερομηνίες καταβολής, αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών από τον e- ΕΦΚΑ.



Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πληρώνονται νωρίτερα στους συνταξιούχους

Την Πέμπτη (25/1) και τη Δευτέρα (29/1) αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου του 2024, δηλαδή, κατά μία ημέρα νωρίτερα. Ο λόγος που οι συνταξιούχοι θα δουν τα χρήματα να πιστώνονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς νωρίτερα είναι προκειμένου να μειωθεί η χρονική απόσταση από την προηγούμενη πληρωμή του μηνός Ιανουαρίου 2024.



Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο η κατάργηση των τριών δώρων στις επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα

Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) καλείται να επιλύσει το θέμα της συνταγματικότητας ή μη της κατάργηση των τριών δώρων -επιδομάτων (Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας) στις επικουρικές μόνο συντάξεις του ιδιωτικού τομέα που έγιναν για το 11μηνο από 11.6.2015 έως 11.5.2016 με το «νόμο Κατρούγκαλου».



Δείτε πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Φεβρουαρίου

Στις 26 Ιανουαρίου, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων Φεβρουαρίου στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Να σημειωθεί πως πολλοί συνταξιούχοι βλέπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους μια μέρα νωρίτερα, δηλαδή την Πέμπτη στις 25 Ιανουαρίου.

 

Συγκεκριμένα:



Αυτοί είναι οι συνταξιούχοι που θα πάρουν αύξηση 3%

Σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του ΕΦΚΑ, το ποσοστό αύξησης 3% με τις συντάξεις του Ιανουαρίου που θα καταβληθούν 19 και 21 Δεκεμβρίου, θα δοθεί σε 2.617. 938 συνταξιούχους, σε σύνολο 2.667.027.

Άλλοι 49.089 θα μηδενίσουν φέτος την προσωπική τους διαφορά και θα μπορέσουν να πάρουν στην τσέπη και ένα μικρό μέρος της αύξησης 0,01%-2,99%.