Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Σαμαράς και Βενιζέλος δείχνουν για την Novartis τον Τσίπρα



Τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα κατονομάζουν οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος για την εμπλοκή των ονομάτων τους στην υπόθεση Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς στην κατάθεση του στις αρχές, η οποία βρίσκεται στη δικογραφία και έφτασε στην Βουλή, δηλώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο ιθύνων νους της υπόθεσης Novartis. «Σε όλες τις μηνυόμενες πράξεις των ανωτέρω εισαγγελικών λειτουργών και των προστατευόμενων ψευδομαρτύρων ιθύνων νους είναι ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο Παπαγγελόπουλος είναι ο εκτελεστικός βραχίονας αυτού του μηχανισμού και κεντρικό ρόλο σε όλο αυτό το παρασύστημα έχει η εφημερίδα Documento», φέρεται να είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε στην κατάθεση του, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι υπάρχει δόλος του πρώην πρωθυπουργού. «Σε ο,τι αφορά εμένα και άλλα πολιτικά πρόσωπα εμφανίζεται επίταση δόλου του τέως πρωθυπουργού ο οποίος κατά την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών αναφέρθηκε στο σκάνδαλο Novartis ως κεντρικό προεκλογικό του επιχείρημα αν και υπόθεση για μένα είχε αρχειοθετηθεί», φέρεται να ανέφερε στην κατάθεση του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.