Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2022 -

Σ. Καργάκος: Επιζητείται ο τεμαχισμός της Ελλάδας. Δεν είμαστε άξιοι για ελευθερία. Τα δάκρυα του πατριώτη ιστορικού και οι αποκαλύψεις τουΣτο τρίτο μέρος της συνέντευξής του ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος μας οδηγεί σε απαγορεύμενα μονοπάτια της πραγματικότητας, αυτά που ίσως δεν θέλουν να ακούσουν όσοι μας διοικούν όλα αυτά τα χρόνια είτε γιατί φοβούνται την αλήθεια είτε γιατί ο καθηγητής μπορεί και να λειτουργεί ως η φωνή της συνείδησής τους.

της Μαρίας Γιαχνάκη

Και όμως ο ιστορικός με άριστη γνώση της ιστορίας και των γεγονότων της πατρίδος μας τεκμηριώνει το γιατί επιζητούν τον τεμαχισμό της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η αμοιβή της προδοσίας έχει αυξηθεί από την εποχή του Ιούδα και ότι οι Έλληνες την προδοσία την έχουμε στο αίμα μας.

Πως πολεμήσανε τον ηρωισμό μας; Πως γαλουχηθήκαμε να χλευάσζουμε τους εθνικούς μας ήρωες και να θεωρούμε ντροπή τη λέξη πατριωτισμό ; όλα αυτά έπαιξαν ρόλο στην καλλιέργεια της συνείδησής μας που έπαψε να είναι ελληνική.

Συνέκρινε μάλιστα ακόμη και τον Στάλιν με τους Έλληνες ηγέτες που μας κυβερνούν λέγοντας ότι ακόμη και ο Στάλιν ζήτησε τη συνδρομή της εκκλησίας στον πατριωτικό αγώνα ενώ εμείς την πολεμούμε.

Στην ίδιο μέρος της συνέντευξης αποκαλύπτει μάλιστα τα δεινά που πέρασε ο Γκλιγκόροφ όταν τόλμησε να δηλώσει στις κάμερες ότι τα Σκόπια δεν έχουν καμία δουλειά με την Μακεδονία.

Ιδιαίτερα επεξηγηματικός είναι όταν αναφέρεται στο τι θα συμβεί όταν τα Σκόπια ονομαστούν Μακεδονία.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την Θράκη ;

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την Ήπειρο; 

Τι θα συμβεί με την Θεσσαλονίκη ; 

Ακούστε το τρίτο μέρος της συνέντευξης του ιστορικού 

Σαράντος Καργάκος: Δεν είμαστε άξιοι για ελευθερία

Πηγή κειμένου: 

iellada