Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Πυροβολισμοί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - Εγκατέλειψαν το κτίριο οι 30 εργαζόμενοι



Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, περί τις 19:30 σημειώθηκαν πυροβολισμοί κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων στα γραφεία, άγνωστοι, διερχόμενοι με ΙΧ αυτοκίνητο, άνοιξαν πυρ κατά των γραφείων και της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από το κτίριο, μέσα στο οποίο βρίσκονταν περίπου 30 άνθρωποι.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ένα άτομο προσέγγισε πεζό τους δύο αστυνομικούς στη συμβολή των οδών Διδότου και Χαριλάου Τρικούπη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές οι άνδρες των ΜΑΤ στη θέα του όπλου, έπεσαν στο έδαφος με τον δράστη να πυροβολεί τουλάχιστον πέντε φορές με σκοπό να τους σκοτώσει.

Το θράσος του ενόπλου ήταν τόσο μεγάλο που δεν δίστασε να πυροβολήσει, παρά το γεγονός ότι στο σημείο υπήρχαν πολίτες. Αυτή την ώρα η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη και όπως αναφέρουν πηγές της ΓΑΔΑ επιβιβάστηκε σε μοτοσικλέτα, την οποία οδηγούσε συνεργός του.

Οι υπάλληλοι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα γραφεία, καλύφθηκαν όπως μπορούσαν στο άκουσμα των πυροβολισμών, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψαν το κτίριο. 

Από το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ έχει δοθεί εντολή στα πληρώματα της άμεσης δράσης να εντοπίσουν μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα.