Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πυρκαγιά στην Εύβοια: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε τέσσερις εστίες



Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στην Εύβοια, ενώ η εικόνα από την πυρκαγιά στην περιοχή είναι καλύτερη σήμερα το πρωί, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Το γεγονός ότι χθες το βράδυ είχε πέσει η ένταση των ανέμων συνέδραμε στην προσπάθεια των πυροσβεστών στην πυρκαγιά στον δήμο Κύμης- Αλιβερίου. Στην περιοχή όμως παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα, επιχειρούν 195 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 104 άτομα πεζοπόρο τμήμα και μηχανοκίνητη μονάδα με 32 πυροσβέστες και 16 οχήματα. Παράλληλα, με το πρώτο φως της ημέρας δόθηκε εντολή σε 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα να κάνουν ρίψεις νερού.

Οι εστίες της πυρκαγιάς παραμένουν τέσσερις. Σύμφωνα με την πυροσβεστική όμως, δεν υπήρξε επέκταση του πύρινου μετώπου, ούτε απειλείται κάποιος οικισμός.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επικοινώνησε χθες με την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και της ζήτησε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, η οποία μαίνεται σε μια επικίνδυνη περιοχή, να σταλούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέσα και οι δυνάμεις.