Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πυρά Γεννηματά και Κουτσούμπα προς την κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες



Για αριστερή διαπλοκή έκανε λόγο η Φώφη Γεννηματά.

Βολές κατά των ισχυρισμών της κυβέρνησης ότι με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες θα έθετε τέλος στη διαπλοκή και την ασυδοσία στο χώρο των μέσων ενημέρωσης εξαπέλυσαν οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, καθώς συνεχίζονται οι αιχμές της αντιπολίτευσης για αναμόρφωση του τηλεοπτικού τοπίου με γνώμονα το κυβερνητικό όφελος.

«Η πολυδιαφημισμένη τάξη που θα έβαζε η Κυβέρνηση στο τηλεοπτικό τοπίο, κατέληξε τακτοποίηση της αριστερής διαπλοκής», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά από την Πάτρα, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΙΣΤΑΜΕ για τα 42 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

«Ζούμε ξανά την εποχή των κουμπάρων. Αντί για πολυφωνία, ολιγοπώλια στα γερά πορτοφόλια. Χιλιάδες άνθρωποι αντιμέτωποι με την ανεργία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο στόχος της κυβέρνησης με το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν να δημιουργήσει ένα πιο φιλικό για αυτήν περιβάλλον, δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η διαδικασία που ακολούθησε η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν μία παραβίαση της στοιχειώδους νοημοσύνης του ελληνικού λαού, προσέθεσε δηκτικά.

Σημείωσε ακόμα ότι θα διογκωθεί η ανεργία που ήδη υπάρχει στον κλάδο και τόνισε ότι πρέπει να εξασφαλιστούν τα δεδουλευμένα δημοσιογράφων και τεχνικών στους σταθμούς που δεν πήραν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας.

«Ούτε το δημόσιο συμφέρον εξυπηρέτησε, ούτε την πολυφωνία, ούτε την ποιότητα βάζοντας ως μοναδικό κριτήριο τα χρήματα. Για το σπάσιμο δε της διαπλοκής, ούτε λόγος» δήλωσε εν τω μεταξύ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Πεταλωτής.