Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ψάχνει καναλάρχη να κλείσει φυλακή, αλλά δεν μπορεί γιατί είναι όλοι φίλοι του!



Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός βρίσκονται στο καναβάτσο.

Κάθε ώρα που περνά γίνεται όλο και πιο δραματική για το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναζητεί απεγνωσμένα έναν τρόπο να κερδίσει το παιγνίδι ώστε να μην καταλήξει κυνηγημένος και σε ειδικά δικαστήρια. Σε κάθε περίπτωση πλησιάζει η στιγμή που θα πέσουν οι μάσκες του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Ειδικά οι αρχηγοί των κομμάτων. Ολοι θα μετρηθούν.

Περιέργως κι ενώ η νέα συμφωνία αλλα και τα προαπαιτούμενα του μνημονίου-μαμούθ να είναι πρώτο θέμα σε όλα τα ελληνικά ΜΜΕ, η αντίδραση της πλευράς Λαφαζάνη είναι-προς ώρας;-πολύ ήπια εάν εξαιρέσεις ένα άρθρο που έχει ανέβει στο ISKRA.

Οπως είπαμε πλησιάζει η στιγμή που θα πέσει και το τελευταίο φύλλο συκής του ενός εκάστου από τους πολιτικούς ηγέτες αλλά και τα στελέχη των κομμάτων.

Σε ότι αφορά το κυβερνητικό σχήμα έφτασε η ώρα για τον Λαφαζάνη να πάρει τις τελικές αποφάσεις του.

Δεν υπάρχει οδός διαφυγής για την Αριστερή Πλατφόρμα πέρα από την δημιουργία κόμματος με την αυτονόητη αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε περίπτωση που επιλέξει ο Λαφαζάνης να καταψηφίσει το Μνημόνιο αλλά να δώσει ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ στην κυβέρνηση Τσίπρα για να το εφαρμόσει θα γελοιοποιηθεί πολιτικά αλλά θα καταφέρουν αμφότεροι να κερδίσουν 6 μήνες διακυβέρνησης.

Κι αυτό γιατί ο Μειμαράκης είναι ανύπαρκτος.

Σ΄αυτό το διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να πετύχει κάτι εντυπωσιακό-όπως το να κλείσει έναν καναλάρχη φυλακή!

Σε σχετική κουβέντα όμως που είχε με τον Νίκο Παππά έδειξε να αιφνιδιάζεται.

Εκεί που συζητούσαν ποιον θα μπορούσαν να κλείσουν φυλακή διαπίστωσαν ότι όλοι σχεδόν οι καναλάρχες και οι μεγαλοεκδότες είχαν γίνει φίλοι της κυβέρνησης Τσίπρα. Μάλιστα έναν υπουργό που είχαν τοποθετήσει για να εντοπίσει τους φοροφυγάδες μηντιάρχες τον έχει κάνει τσακωτό ο Αυγενάκης να διαθέτει (ο διώκτης υπουργός) εξωχώρια εταιρία και θα γίνει σύντομα... χαμός!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η κυβέρνηση άφησε τον ΦΠΑ των εφημερίδων, που μοιάζουν με μίνι-μάρκετ με όλες αυτές τις προσφορές, στο 6%. Για το χατήρι καναλαρχών και εκδοτών.

Οταν λοιπόν συζητούσαν με τον Νίκο Παππά ποιον μηντιάρχη να κλείσουν φυλακή ανακάλυψαν ότι είχαν γίνει όλοι φίλοι τους.

-Πως το καταφέραμε αυτό ρε συ Νίκο, μέσα σε 6 μήνες;

απόρησε ο πρωθυπουργός.