Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Πρόγραμμα στέγασης και εργασίας αστέγων στην πόλη της Λάρισας



Ένα νέο πρόγραμμα στέγασης και εργασίας αστέγων πολιτών της Λάρισας, πρόκειται να ξεκινήσει να εφαρμόζεται στη πόλη το επόμενο διάστημα υπό την ευθύνη του δήμου Λαρισαίων και της Δημοτικής Κοινωνικής Επιχείρησης Λάρισας (ΔΗΚΕΛ).

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, πρόκειται για ένα πρόγραμμα στο οποίο θα ενταχθούν 40 άστεγοι πολίτες της Λάρισας, θα έχει ισχύ 18 μήνες, με επιδότηση ενοικίου (από 180 - 300 ευρώ) και με πληρωμένα τα λειτουργικά έξοδα της κατοικίας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Yπουργείο Εργασίας με το ποσό των 300.000 ευρώ, ενώ προβλέπει και την δυνατότητα οι ωφελούμενοι να ενταχθούν στην αγορά εργασίας στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του δήμου Λαρισαίων και του Επιμελητηρίου της πόλης.

Όπως τόνισε δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, το πρόγραμμα «είναι μια σημαντική προσπάθεια καθώς διευρύνεται ένα ζήτημα κοινωνικής πολιτικής από την πλευρά του δήμου». «Καλούμε τους συμπολίτες μας να καταθέσουν τις προτάσεις τους ώστε να έχουμε την δυνατότητα πέρα από την στέγαση αυτών των συνανθρώπων μας και κάποια διαμερίσματα που παραμένουν ξενοίκιαστα να βρούνε ενοικιαστές» είπε.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής του δήμου Λαρισαίων Δημήτρης Δεληγιάννης είπε μεταξύ άλλων, πως με το πρόγραμμα αυτό «συμπληρώνουμε τις προσπάθειες του δήμου μας που ξεκίνησαν με την δημιουργία του υπνωτηρίου αστέγων και του «Κέντρου Ημέρας», αλλά και την ένταξη του υπνωτηρίου στο πρόγραμμα «Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ Δημήτρης Μπαμπαλής, υποστήριξε πως η υπηρεσία θα μπορεί να δέχεται τις προτάσεις από τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων από την ερχόμενη Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στα γραφεία της ΔΗΚΕΛ. Τέλος, ανέφερε ότι τα διαμερίσματα θα αξιολογηθούν για την καταλληλότητα τους από μια ειδική επιτροπή η οποία θα απαρτίζεται από υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου, της ΔΗΚΕΛ και της Κοινωνικής Πρόνοιας.