Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Το πρόγραμμα παροχών του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ο Τσίπρας



Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε λίγη ώρα στο Μέγαρο Μουσικής

Εκπλήξεις δεν αναμένονται. Οι πληροφορίες από την συνεδρίαση της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή, αλλά κυρίως η σημερινή συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στον ΑΝΤ1 προϊδέασαν για το τι αναμένεται. Και αυτό που αναμένεται είναι ο κ. Τσίπρας να συνεχίσει να κινείται στο δρόμο των παροχών και των υποσχέσεων. Το μόνο ερωτηματικό είναι το εάν θα καταφέρει να τους δώσει «περιτύλιγμα» προγράμματος καθώς όπως ήδη απέδειξαν οι Ευρωεκλογές, χωρίς αυτό δεν πείθουν τους ψηφοφόρους. Το άλλο στοιχείο που αναμένεται είναι η αναφορά ή «φωτογράφιση» της μεσαίας τάξης που έλειπε από τις προηγούμενες προεκλογικές παροχές με πολλούς να υποστηρίζουν ότι τελικά σε αυτό οφείλονταν ο καταποντισμός του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος στην συνέντευξή του, το πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας, απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες:

- Ο πρώτος πυλώνας αφορά την εργασία και προβλέπει ότι θα δημιουργηθούν νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας με αυξημένους μισθούς.

- Ο δεύτερος πυλώνας αφορά το φορολογικό σχέδιο της κυβέρνησης με στοχευμένες φοροελαφρύνσεις. Θα πολλαπλασιαστούν μέσα στα επόμενα χρόνια.

- Ο τρίτος πυλώνας αφορά το αποτελεσματικότερο κράτος.

- Ο τέταρτος πυλώνας αφορά το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια όπου έχει σημειωθεί ήδη σημαντική πρόοδος.

Αυτές είναι οι θεματικές που αναμένεται να αναπτύξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρώντας να πείσει τα στελέχη του ότι το παιχνίδι είναι ανοιχτό για τις εθνικές εκλογές παρά το προηγούμενο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Όσον αφορά τους πολίτες, αυτούς θα επιχειρήσει να τους εκφοβίσει για όλα τα δεινά που θα τους βρουν εάν εκλεγεί η Νέα Δημοκρατία.