Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου 2021 -
Μέτριο

8 °C

Σήμερα, 8. Δεκεμβρίου 2021

Προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούςΣτην οικονομία αναμένεται να επικεντρωθεί ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση, την οποία έχει ζητήσει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιμείνει στο ότι η χώρα οδηγείται στην έξοδο από τα μνημόνια, επισημαίνοντας ότι διαψεύδεται παταγωδώς η καταστροφολογία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επίσης, θα μιλήσει εκτενώς για την αναπτυξιακή στρατηγική της επόμενης μέρας, βάζοντας στο επίκεντρο τον νέο ρόλο που θα έχει σε αυτό το σχέδιο η εργασία.

Η αναπτυξιακή στρατηγική, εξάλλου, έχει αρχίσει να παράγει ήδη θετικά αποτελέσματα, καθώς θεωρείται ότι εντυπωσίασε τους θεσμούς και αποτέλεσε έναν από τους λόγους που διαμόρφωσαν την πολύ θετική στάση τους στο Χίλτον, η οποία οδήγησε στο να κλείσει η τεχνική συμφωνία γρήγορα και χωρίς προβλήματα.

Ανάλογα με τις τοποθετήσεις και των άλλων πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται στη δευτερολογία του να μιλήσει εφ’ όλης της ύλης για τις πολιτικές εξελίξεις και ιδίως για το θέμα της βίας, όπως έχει προκύψει μετά την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη.

Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι η προσπάθεια της ηγεσίας της ΝΔ να μην δυσαρεστήσει τα ακροδεξιά ακροατήρια που προσπαθεί να προσεγγίσει τον τελευταίο καιρό, αλλά και η πίεση ακραίων στελεχών στο εσωτερικό της, την έχει οδηγήσει στο να αφήσει ακάλυπτο τον χώρο του Κέντρου, από τον οποίο προέρχεται, εξάλλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.