Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

«Πράσινο φως» από την Κομισιόν για τη δόση του 1 δισ. ευρώ



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Κομισιόν ενέκρινε την έκθεση των ελληνικών αρχών για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων της δεύτερης ενισχυμένης εποπτείας.

Η συγκεκριμένη κίνηση, η οποία χρειάζεται την επιβεβαίωση από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης την Παρασκευή, θα δώσει στην Ελλάδα την απαιτούμενη ώθηση σε σχέση με την έξοδο στις αγορές και τον δανεισμό της χώρας.

Σχοινάς: Η Επιτροπή ενέκρινε την επικαιροποίηση της δεύτερης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας
Το Kολέγιο των Επιτρόπων ενέκρινε σήμερα την επικαιροποιημένη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία έχουν εφαρμοστεί όλες οι συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις.

Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, σε συνέχεια της συνεδρίασης των Επιτρόπων. «Η Επιτροπή ενέκρινε την επικαιροποίηση της δεύτερης έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, η οποία αναφέρει λεπτομερώς την πρόοδο της εφαρμογής των δεσμεύσεων από τη δημοσίευση της έκθεσης στις 27 Φεβρουαρίου 2019», σημείωσε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.