Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023 -

Πουλούσε πυρομαχικά... με ένα κλικ!Στη φάκα πιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας 38χρονος ο οποίος κατηγορείται ότι διέθετε προς πώληση, μέσω αγγελίας στο internet, πυροβόλα όπλα, φυσίγγια και σπρέϊ πιπεριού.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με τις κατηγορίες της παράνομης κατοχής, διάθεση και εμπορίας όπλων και πυρομαχικών, μέσω διαδικτύου.

 

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του "εκρηκτικού" 38χρονου μετά από καταγγελίες που έγιναν στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στη συνέχεια οργανώθηκε έρευνα και προέκυψε ότι η επίμαχη αγγελία, καθώς και άλλες δύο επιπλέον, αναρτήθηκαν από τον ίδιο χρήστη, με τη χρήση ηλεκτρονικών διευθύνσεων (IP) ελληνικών παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου.

Αστυνομικοί που έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι του 38χρονου ταυτοποίησαν την παράνομη δράση του ενώ βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

-Οκτώ πιστόλια replica,

-351 αβολίδωτα φυσίγγια

-52 αβολίδωτα φυσίγγια πιπεριού

-4 σπρέϊ πιπεριού

-4 πυροτεχνήματα και 2 κινητά τηλέφωνα με κάρτες SIM.

Επίσης στα κινητά τηλέφωνα του δράστη βρέθηκε πλήθος αρχείων φωτογραφίας στα οποία απεικονίζονταν κουτιά μεταφοράς όπλων, πυροτεχνήματα, μηχανισμοί εκτόξευσης πιπεριού, πιστόλια replica και φυσίγγια.