Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

πυρομαχικά



Ελληνικό: Βρέθηκαν πάνω από 300 βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο παλιό αεροδρόμιο

Ο δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος, στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις ελεγχόμενες εκρήξεις που γίνονται στο χώρο του παλιού αεροδρομίου ανακοίνωσε πως έχουν βρεθεί πάνω από 300 βόμβες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.



«Η ΕΕ δεν θα μπορέσει να προσφέρει 1 εκατ. πυρομαχικά στο Κίεβο ως την άνοιξη» λέει ο γερμανός υπουργός Άμυνας

Ότι η EE δεν θα καταφέρει να παραδώσει ένα εκατομμύριο οβίδες πυροβολικού και πυραύλους στην Ουκρανία ως τον Μάρτιο του 2024, όπως είχε δεσμευθεί, επεσήμανε την Τρίτη (14/11) ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους.



Τουρκία: Επτά στρατιώτες νεκροί από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών

Επτά τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 25 τραυματίσθηκαν από έκρηξη που οφείλεται σε «ατύχημα» και σημειώθηκε χθες Παρασκευή σε βάση του στρατού στη νοτιοανατολική Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Νότια Αφρική: Τουλάχιστον 8 νεκροί από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από έκρηξη σε μονάδα παραγωγής πυρομαχικών στο Δυτικό Σόμερσετ, κοντά στο Κέιπ Τάουν ανέφεραν ο εκπρόσωπος των πυροσβεστικών και σωστικών δυνάμεων στο Ρόιτερς και αξιωματούχος ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.



Ακόμα 22 συλλήψεις για διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών

Συνελήφθησαν ακόμα 22 άτομα σε όλη τη χώρα, ως αποτέλεσμα της συνέχισης των ερευνών της Αστυνομίας στο πλαίσιο εξάρθρωσης εγκληματικής ομάδας, η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών.



Σύρος: Λουόμενος βρήκε πυρομαχικά μέσα στη θάλασσα

Πυρομαχικά εντόπισε λουόμενος χθες το απόγευμα στη θαλάσσια περιοχή «Αστέρια» στην Ερμούπολη της Σύρου.

Ο αλλοδαπός παρέδωσε τα ευρήματά του στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, ενώ ενημερώθηκε και η λιμενική αρχή του νησιού.