Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πώς αν σας κλέψουν το κινητό, μπορούν να ξαφρίσουν τον τραπεζικό λογαριασμό σας!



Είναι γεγονός, ότι στις μέρες μας η διάδραση μεταξύ των συσκευών που χρησιμοποιούμε και της διαχείρισης των οικονομικών μας αυξάνεται. Ακόμη όμως και αν δεν είστε από αυτούς που χρησιμοποιούν smartphone για να ελέγξουν τους λογαριασμούς και να κάνουν τις πληρωμές τους,  είναι πολύ εύκολο να την πατήσετε.

Αφού έκλεψαν την τσάντα της κυρίας, λοιπόν, η οποία περιείχε πέρα από το πορτοφόλι με την πιστωτική της κάρτα και το κινητό της, εκείνη προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον άνδρα της και να τον ενημερώσει για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε!

Τότε εκείνος, έκπληκτος την ενημέρωσε ότι μόλις της είχε στείλει ένα sms με τον κωδικό PIN της πιστωτικής της κάρτας, απαντώντας στο μήνυμα που έλαβε από την ίδια στο οποίο του ζητούσε τον αριθμό, καθώς τον είχε ξεχάσει.

Επικοινώνησαν τότε με την τράπεζα, ο υπάλληλος της οποίας τους ενημέρωσε ότι μόλις είχε γίνει ανάληψη ενός σημαντικού ποσού από το λογαριασμό τους. 

Προφανώς, οι κλέφτες βρήκαν την επαφή με το τηλέφωνο του άνδρα της στο κινητό και έτσι, του ζήτησαν το PIN, παριστάνοντας τη γυναίκα του.

Οι συμβουλές για να αποφύγετε τέτοιου είδους καταστάσεις είναι οι εξής: Μη χρησιμοποιείτε ιδιότητες(μαμά, μπαμπάς, μωρό, αγάπη) κτλπ για να αποθηκεύσετε τους οικείους σας. Όταν σας ζητούν με sms ευαίσθητες πληροφορίες, καλέστε για επιβεβαίωση.  
Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε όταν δεχόμαστε sms για κάποιο ραντεβού, να το επιβεβαιώνουμε τηλεφωνικά, ενώ να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά την αποκάλυψη πληροφοριών σχετικά με την τοποθεσία μας και την συγκυριακή αμς κατάσταση.