Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

Ποιοι ήθελαν να εκφοβίσουν τον εκδότη


H χειροβομβίδα που πέταξαν άγνωστοι έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη της εκδοτικής επιχείρησης MEDIAGROUP, Νίκου Καραμανλή στα Βριλήσσια εξετάζεται πολύ προσεκτικά.
 
Ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες εκτιμούν πώς σίγουρα πρόκειται για προειδοποίηση είναι αν οι δράστες ήθελαν να χτυπήσουν τότε θα αφαιρούσαν την περόνη και πετούσαν την χειροβομβίδα προκαλώντας τουλάχιστον υλικές ζημιές στην οικία του εκδότη αν όχι κάποιο τραυματισμό ή και θάνατο. 
 
Οι άγνωστοι που επέβαιναν σε μηχανή πλησίασαν στο σπίτι του εκδότη και έριξαν τη χειροβομβίδα προς το σπίτι λίγα λεπτά μετά τη 1 τα ξημερώματα η οποία είναι αμυντικού τύπου και βρέθηκε με την περόνη, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως κάποιοι θέλησαν να εκφοβίσουν τον εκδότη του οποίου το σπίτι φυλάσσεται.
 
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, αλλά και της Αντιτρομοκρατικής έκαναν εκτεταμένη έρευνα στον χώρο γύρω από το σημείο όπου εντοπίστηκε η χειροβομβίδα, ωστόσο δεν εντόπισαν κάτι ύποπτο.
 
Όπως περιγράφει ο ίδιος ο Ν. Καραμανλής, επιστρέφοντας στο σπίτι του , είδε ένα αντικείμενο κοντά στο φυλάκιο που βρίσκεται στο σπίτι και το υπέδειξε στον αστυνομικό και είδαν ότι το αντικείμενο ήταν μια χειροβομβίδα.  Οι αστυνομικοί ερεύνησαν τη χειροβομβίδα η οποία φαίνεται ότι είναι αμυντικού τύπου. Ιδιαίτερα ισχυρή δηλαδή. 
 
Στο παρελθόν έχει δεχθεί απειλές ο εκδότης, ενώ δύο φορές άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητό του.