Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 -

Πλημμυροπαθείς Θεσσαλίας για τις αποζημιώσεις: «Δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα και τον εμπαιγμό»Πέντε μήνες σχεδόν μετά την απόλυτη καταστροφή στη Θεσσαλία ελάχιστα είναι τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ οι αποζημιώσεις είναι ψίχουλα καθώς οι ζημιές είναι τουλάχιστον πενταπλάσιες σε αξία, καταγγέλλει με επιστολή της η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης.

Επιπλέον, ο δρόμος μεταξύ των χωριών της Λάρισας, Αχιλλείου και Καλαμακίου παραμένει ακόμα αδιάβατος, σαν να μην υπήρξε ποτέ.

H Επιτροπή Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης (παλιών και νέων) επανέρχεται με επιστολή της στο θέμα των αποζημιώσεων από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

 

Όπως σημειώνει η κυβέρνηση “απέκλεισε ετσιθελικά από τις αποζημιώσεις όλους τους ιδιοκτήτες των υπογείων- αποθηκών”, συμπληρώνοντας ότι “δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα και τον εμπαιγμό”.

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης (παλιών και νέων) επισημαίνονται τα εξής:

«Όποιος διαβάζει και ακούει καθημερινά τον τύπο (γραπτό και ηλεκτρονικό), μένει με την εντύπωση, ότι η κυβέρνηση μοιράζει πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ σε πλημμυροπαθείς, οι οποίοι μάλλον θα έχουν πλουτίσει.

Η πραγματικότητα είναι όμως είναι άσχημη έως τραγική για τους χιλιάδες πλημμυροπαθείς, που έχουν αφεθεί στα προβλήματά τους.

Στις Εργατικές Κατοικίες της Γιάννουλης (παλιές και νέες), αυτή την πραγματικότητα ζούμε 5 περίπου μήνες μετά την πλημμύρα.

Η κυβέρνηση έδωσε σε ένα αριθμό πλημμυροπαθών κατοίκων ισογείων διαμερισμάτων και όχι στο σύνολό τους, από 1.200 έως 6.600 ευρώ, ενώ οι ζημιές είναι τουλάχιστον πενταπλάσιες σε αξία, αφού στην πλειοψηφία των ισογείων διαμερισμάτων, καταστράφηκε και απομακρύνθηκε το σύνολο της οικοσκευής, χώρια οι ζημιές σε τοίχους, πόρτες, ηλεκτρολογικά, κ.α σε κάθε σπίτι.

Απέκλεισε όμως ετσιθελικά, απ’ αυτές τις αποζημιώσεις – ψίχουλα, όλους τους ιδιοκτήτες των υπογείων-αποθηκών (930), τα οποία πλημμύρισαν μέχρι το ταβάνι, προκαλώντας καθολική καταστροφή κάθε είδους χρήσιμων αντικειμένων που είχαμε, αξίας πολλών χιλάδων ευρώ.

Επιπλέον, μέχρι σήμερα, ούτε ο αρμόδιος υφυπουργός κλιματικής αλλαγής και πολιτικής προστασίας κ. Τριαντόπουλος, ούτε κανένας άλλος υπουργός, δέχτηκε να συναντήσει την Επιτροπή μας, όπως και τις άλλες επιτροπές πλημμυροπαθών.

Αν νομίζουν τα κυβερνητικά στελέχη και οι βουλευτές της Ν.Δ, ότι αυτό λέγεται αποζημίωση οικογενειών που έχασαν περιουσίες πολλών χιλιάδων ευρώ και δεν μπορούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, εξ’ αιτίας της απουσίας ενός ολοκληρωμένου σχεδίου έργων αντιπλημμυρικής προστασίας των Εργατικών Κατοικιών και όλης της Θεσσαλίας, με ευθύνη της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, ας έρθουν αυτοί να ζήσουν σε κατεστραμμένες, βρώμικες, μουχλιασμένες και ανθυγιεινές εργατικές πολυκατοικίες.

Οι πλημμυροπαθείς των Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα και τον εμπαιγμό.