Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

αποζημιωσεις



Πλημμυροπαθείς Θεσσαλίας για τις αποζημιώσεις: «Δεν συμβιβαζόμαστε με ψίχουλα και τον εμπαιγμό»

Πέντε μήνες σχεδόν μετά την απόλυτη καταστροφή στη Θεσσαλία ελάχιστα είναι τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ οι αποζημιώσεις είναι ψίχουλα καθώς οι ζημιές είναι τουλάχιστον πενταπλάσιες σε αξία, καταγγέλλει με επιστολή της η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης.



ΕΛΓΑ: Σήμερα η εξόφληση αποζημιώσεων για ζημίες στη φυτική παραγωγή και απώλειες ζωικού κεφαλαίου το 2022

Καταβάλλονται σήμερα, Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, σε 3436 παραγωγούς 4,7 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ για την εξόφληση αποζημιώσεων έτους 2022.

Οι αποζημιώσεις αφορούν ζημίες στη φυτική παραγωγή και απώλειες ζωικού κεφαλαίου, οι οποίες προκλήθηκαν εντός του έτους 2022.



Δένδιας: Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει απολύτως ανοικτό για την ελληνική κυβέρνηση

 Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων παραμένει απολύτως ανοικτό για την ελληνική κυβέρνηση» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, από τα Καλάβρυτα, όπου βρέθηκε σήμερα το πρωί, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης για την 80η επέτειο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.



Ξεκίνησε η καταβολή αποζημιώσεων ύψους 107 εκατ. ευρώ για τη φυτική παραγωγή στη Θεσσαλία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πληρωμή των αποζημιώσεων, ύψους 107 εκατ. ευρώ, σε γεωργούς της Θεσσαλίας των οποίων η φυτική παραγωγή καταστράφηκε από τη θεομηνία «Daniel».



Αναστολές Ιουλίου: Μέσα στις επόμενες ημέρες οι πληρωμές - Οι δικαιούχοι

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την ημερομηνία πληρωμής των δικαιούχων για την η αποζημίωση ειδικού σκοπού του Ιουλίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αύριο Παρασκευή 6/8 καταβάλλονται πάνω από 15 εκατ. ευρώ σε 30.586 δικαιούχους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, θα πληρωθούν:



ΕΛΓΑ: Καταβάλλονται αποζημιώσεις σε περισσότερους από 57.000 δικαιούχους

Αύριο Τετάρτη θα καταβληθεί το υπόλοιπο 35% των αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής για το έτος ζημιάς 2019 και για το πρώτο τρίμηνο του 2020 καθώς και αποζημιώσεις ζωικού κεφαλαίου του ίδιου χρονικού διαστήματος, όπως ενημέρωσε ο ΕΛΓΑ.