Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πλειστηριασμοί: Αναβολή έως τις 3 Ιανουαρίου



Μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα, οι συμβολαιογράφοι πήραν την απόφση  να «παγώσουν» ξανά τη διαδικασία. Πλειστηριασμοί δεν θα γίνονται τουλάχιστον μέχρι τις 3 Ιανουαρίου.

Πλειστηριασμοί… από του χρόνου

Αναβάλλεται η διαδικασία των πλειστηριασμών με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το ελληνικό δημόσιο και τους δήμους, με απόφαση των συμβολαιογράφων στις 20, 27 Δεκεμβρίου 2017 και 3 Ιανουαρίου 2018.

Η απόφαση ελήφθη από τους συμβολαιογράφους προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εξαγγελθείσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη διενέργεια των πλειστηριασμών.

Η ανακοίνωση

«Τo Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου & Δωδεκανήσου ενημερώνει τα μέλη του Συλλόγου του, αλλά και τους νόμιμα συμμετέχοντες ότι αναβάλλεται η διαδικασία των  πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της περιφέρειάς μας με επισπεύδοντες τις τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τους Δήμους και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίοι έχουν προγραμματισθεί για τις ακόλουθες ημερομηνίες:

  • Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017
  • Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017
  • Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Επισημαίνεται ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αυτοί που αφορούν επισπεύδοντες ιδιώτες θα διεξαχθούν κανονικά.

Η ως άνω απόφαση ελήφθη προκειμένου να υλοποιηθούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι σχετικές με τη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών.

Είναι αυτονόητο ότι η διαδικασία διεξαγωγής πλειστηριασμών απαιτεί ευαίσθητους χειρισμούς από όλες τις πλευρές και κοινός στόχος αποτελεί η ομαλή και ασφαλής διεκπεραίωση τους προς το συμφέρον όλων υπό τις παρούσες εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την Ελληνική κοινωνία και αγορά».