Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 -

Το πιστόλι και η μηχανή «πρόδωσαν» τον ληστή των ΕΛΤΑ



Αν και ως έμπειροι στις ένοπλες ληστείες εόχαν μελετήσει προσεκτικά τις κινήσεις τους, εν τούτοις έκαναν σοβαρά λάθη που πρόδωσαν την ταυτότητά τους οι τρεις κακοποιοί που λήστεψαν το υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ. στο Παναιτώλιο Αγρινίου στις 29 Ιουλίου 2016. Τους “πρόδωσαν”, μάλιστα, το όπλο που τους... έπεσε και η μοτοσικλέτα της διαφυγής!

Οι δράστες ηλικίας 41, 49 και 52 χρόνων, από τους οποίους οι δυο πρώτοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν την ΕΛ.ΑΣ. με ληστείες, είχαν πάει από την Αθήνα στο Αγρίνιο δυο ημέρες πριν από τη ληστεία, για να κατοπτεύσουν την περιοχή και τις διόδους διαφυγής. Ο ένας από αυτούς λήστεψε το υποκατάστημα στο οποίο μπήκε φορώντας κράνος και ακινητοποίησε τον ταμία με την απειλή πιστολιού. Άρπαξε 5.285 ευρώ και διέφυγε με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού χωρίς πινακίδα κυκλοφορίας.

Η μηχανή βρέθηκε αργότερα κρυμμένη σε ένα σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην επαρχιακή οδό Παναιτωλίου- Αβόρανης και το γενετικό υλικό που βρέθηκε πάνω της οδήγησε στην ταυτοποίηση του δράστη, ενώ τα αποτυπώματά του εντοπίστηκαν στο πιστόλι το οποίο  του είχε πέσει κατά τη διαφυγή του! Όπως διαπιστώθηκε, αφού έκρυψε τη μοτοσικλέτα, επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο όπου τον περίμεναν οι δυο συνεργοί του και τράπηκαν σε φυγή.

Αν και η ληστεία εξιχνιάστηκε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Αγρινίου και έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία των δραστών, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη και αναζητούνται Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου για τα όπλα, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.