Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 -

Πήλιο: Στη φυλακή «νταής» που χτυπούσε τη μάνα και τον αδερφό τουΑμετανόητος ήταν ένας 40χρονος από χωριό του Πηλίου, ο οποίος ασκούσε επανειλημμένα βία στη μητέρα και τον αδελφό του. Έτσι, μετά το νέο ξυλοδαρμό τους τα ξημερώματα της Κυριακής, συνελήφθη και το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον έστειλε στην φυλακή.

Η 65χρονη μητέρα και ο 34χρονος αδελφός του «νταή» του χωριού έφυγαν άρον- άρον από το σπίτι τους ελαφρά τραυματισμένοι και κατέφυγαν στο Κέντρο Υγείας της περιοχής για τις πρώτες βοήθειες, όταν ο 40χρονος τους ξυλοφόρτωσε και τους απείλησε ότι θα τους σκοτώσει. Αμέσως μετά, τον κατήγγειλαν στην Αστυνομία που τον συνέλαβε και δεν ήταν η πρώτη φορά…

 

Το ότι ο δράστης είναι υπότροπος επισήμανε και ο εισαγγελέας της έδρας, όταν οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον 40χρονο που ισχυρίστηκε ότι ήταν μεθυσμένος και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Έτσι, οδηγήθηκε στη φυλακή. 
*** Στα μαλακά έπεσε μία 31χρονη που κατηγορήθηκε ότι τον Ιανουάριο του 2013, σε ένα άλλο χωριό του Πηλίου, είχε τραυματίσει τον πεθερό της χτυπώντας τον με ένα γυάλινο μπουκάλι επειδή είχαν διαφορές! Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με τριετή αναστολή για την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αλλά έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση κι έτσι αφέθηκε ελεύθερη.