Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 -
Συννεφιά

2 °C

Σήμερα, 25. Ιανουαρίου 2022

Πιάστηκε στη Μύκονο με 235 κιλά λαθραίο καπνόΣύρος «πολιτικός προσφυγας» μετέφερε 6 βαλίτσες και 2 πακέτα με παράνομο καπνό στο αεροδρόμιο της Μυκόνου με τελικό προορισμό την Αθήνα.

Μεγάλη επιτυχία της τελωνειακής αρχής Μυκόνου που εντόπισε και κατέσχεσε 235 κιλά καπνικών προιόντων ( για ναργιλέ) αξίας διαφυγόντων δεσμών 110.000 ευρώ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr χθες το βράδυ γύρω στις 23.00 στο αεροδρόμιο τη Μυκόνου, οι τελωνειακοί που εκτελούσαν βάρδια εντόπισαν έξι βαλίτσες και δυο χαρτόκουτα, που προέρχονταν απο την Βηρυττό με ενδιάμεσο σταθμό την Μύκονο και τελικό προορισμό την Αθήνα χωρίς ωστόσο να έχουν περάσει από τον τελωνειακό έλεγχο.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι του αεροδρομίου εντόπισαν τις βαλίτσες και προσπάθησαν να τις σηκώσουν, διαπιστώνοντας έτσι το υπερβολικό τους βάρος. Αν και στην περασμένη κορδέλα στα χερούλια των αποσκευών αναγραφόταν το βάρος τους, 20 κιλά η κάθε μία, αποδειχθηκε ότι χρειάζονταν τουλάχιστον δυο άτομα για μπορέσουν να σηκώσουν τις αποσκευές. 

Αμεσως δόθηκε η εντολή να μην επιβιβαστούν οι αποσκευές στο αεροπλάνο για Αθήνα, ενώ απο τα μεγάφωνα αεροδρομίου ειδοποιήθηκαν οι κάτοχοι τους να προσέλθουν στο σημείο οπου φυλλάσονταν οι αποσκευές. 

Πρόκειται για έναν πολιτικό πρόσφυγα απο την Συρία και έναν Λιβανέζο, οι οποίοι αφού ερωτήθηκαν για το περιεχόμενο των αποσκευών τους, ομολόγησαν ότι υπήρχαν παρασκευάσματα καπνού για χρήση ναργιλέ. 

Οι δυο ανδρες μαζι με τις αποσκευές οδηγήθηκαν στο γραφείο του τελωνείου και εκεί άνοιξαν τις αποσκευές όπου και διαπιστώθηκε η κατοχή 235 κιλών καπνού για ναργιλέ διαφόρων γεύσεων αξίας διαφυγόντων δασμών 110.000 ευρώ με προορισμό την Αθήνα προκειμένου να διατεθεί σε καφέ και μπαρ που κάνουν χρήση ναργιλέ. Ειδοποιήθηκε το Α.Τ Μυκόνου και δυο αστυνομικοί που έσπευσαν στο χώρο του τελωνείου συνέλαβαν τους δυο άνδρες.