Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022 -
Μερική συννεφιά

6 °C

Σήμερα, 19. Ιανουαρίου 2022

Πειραιάς: Εντοπίστηκαν πάνω από 120 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνεςMεγάλη επιχείρηση των διωκτικών αρχών στο λιμάνι του Πειραιά, στην οποία εντοπίστηκαν σε κοντέινερς με μπανάνες εκατοντάδες κιλά κοκαΐνης. Αστυνομία, Τελωνεία και Λιμενικό έχουν δεσμεύσει περισσότερα από 100 κοντέινερς με μπανάνες που έφθασαν στον Πειραιά από το Εκουαδόρ, καθώς έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής περισσότερα από 120 κιλά καθαρής κοκαΐνης.

Η υπόθεση μπήκε στην τελική της φάση, καθώς από τις αρχές Αυγούστου, οι ελληνικές αρχές είχαν πληροφορίες για το μεγάλο φορτίο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στις 2 του μηνός είχαν πραγματοποιήσει επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη, όμως σε ότι έχει να κάνει με το λιμάνι του Πειραιά, είχαν βάλει στο στόχαστρο κάποια κοντέινερ και περίμεναν να γίνει ελεγχόμενη μεταφορά για να συγκεντρώσουν στοιχεία και να βάλουν στο χέρι τους βαρόνους.

Συγκεκριμένα, οι Αρχές με τη βοήθεια μονάδας x-ray του τελωνείου Θεσσαλονίκης, εντόπισαν σε κοντέινερ με μπανάνες κοκαΐνη συνολικού βάρους 51 κιλών. Λίγες μέρες μετά, στις 13 Αυγούστου, βρέθηκαν σε άλλο κοντέινερ άλλα 24 κιλά κοκαΐνης και η συνέχεια δίνεται στο λιμάνι, με 100 κοντέινερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός είναι να βρουν ποιοι είναι οι παραλήπτες και τα μεγάλα αφεντικά. Η υπόθεση έχει βάθος καθώς όλα δείχνουν ότι οι ποσότητες είναι πολύ μεγαλύτερες όμως οι αρχές χειρίζονται με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα σε μια προσπάθεια να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές και να ξεκαθαριστεί πως τα λατινοαμερικάνικά καρτέλ έχουν βάλει στο στόχαστρο την Ελλάδα.