Κυριακή 26 Μαΐου 2024 -

Πεδίο μάχης η Αθήνα, τραυματίες στη Θεσσαλονίκη



AdTech Ad

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου, με ομάδες αντιεξουσιαστών να πετούν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν νωρίτερα στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσμαζόγλου, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε βόμβες μολότοφ προς την πλευρά των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η ένταση μεταφέρεται τώρα στην περιοχή των Εξαρχείων.

mat1

Ομάδες αντιεξουσιαστών πέταξαν μολότοφ και στο κτίριο της Τραπέζης της Ελλάδος, στην οδό Πανεπιστημίου. 

Τραυματίστηκε δημοσιογράφος

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ομάδα αντεξουσιαστών επιτέθηκε στο δημοσιογράφο Δημήτρη Πέρρο του ραδιοφωνικού σταθμού 9.84. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δέχθηκε σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι και μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. 

984

 

epeisodia

 

Ενταση επικράτησε και στην οδό Εγνατία, στη Θεσσαλονίκη όταν, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός, τέσσερις κουκουλοφόροι πέταξαν δακρυγόνα προς το μέρος τους.

 

Προς στιγμήν επικράτησε ένταση, ωστόσο, στη συνέχεια με την επέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν, με την πορεία να κατευθύνεται αυτή την ώρα προς το ΥΜΑΘ.

 

Φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας προκάλεσαν αντιεξουσιαστές που πραγματοποίησαν νωρίτερα πορεία στο κέντρο της πόλης. Οι αντιεξουσιαστές που κινούνταν με δίκυκλα, πέταξαν πέτρες στη βιτρίνα γνωστου αρτοζαχαροπλαστείου, ενώ στη συνέχεια προκάλεσαν φθορές και σε τζαμαρίες καταστημάτων ρούχων, επίσης στον πεζόδρομο.

 

Ενώ διέσχιζαν την Αγίας Σοφίας, οι αντιεξουσιαστές ήρθαν σε σύγκρουση με εργαζόμενους του φούρνου-ζαχαροπλαστείου Ble, διότι ήταν ανοιχτό και είχε πελάτες. Οι αντιεξουσιαστές, πιστεύοντας ότι θα έπρεπε να είναι κλειστό, έσπασαν την τζαμαρία του καταστήματος.

Eντωμεταξύ, έναταση προκλήθηκε και έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου συγκεντρώνονται εργαζόμενοι καθώς πριν από λίγο άτομα με κουκούλες στράφηκαν εναντίων τους με αφορμή κάποια συνθήματα που ακούστηκαν. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν και δυο άτομα.

 

Πηγή:Seleo.gr

Νωρίτερα αγροτικό όχημα προσπάθησε να σπάσει τη πόρτα του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, ενώ από τη μέσα πλευρά υπάρχει κλούβα των ΜΑΤ!