Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Πάτρα: Χωρίς νερό για 2η ημέρα οι κάτοικοι στο Ρωμανο



Δύσκολες στιγμές βηιώνουν οι κάτοικοι στον Ρωμανό Πατρών καθώς γίνονται εργασίες στο δίκτυο ύδρευσης λόγω βλάβης και δεν υπήρχε σταγόνα νερό στις οικίες για πολλές ώρες Παρασκευή και Σάββατο.

Κάτι βέβαια που δεν συμβαίνει για πρώτη φορά στην περιοχή,σύμφωνα με καταγγελία στο tempo24.gr,  Σχεδόν κάθε καλοκαίρι, όπως επισημαίνεται είναι συνηθες το φαινόμενο, ιδιώς μέρες καύσωνα που είναι αυξημένη η ζητηση, να μην υπάρχει νερόσ σε σπιται στο Ρωμανό, λόγω τεχνικών εργασιών.

Η οδός Αγίου Δημητρίου (-κεντρικός δρόμος του Ρωμανού) παρουσίαζε σήμερα την εικόνα εργοτάξιου με τα συνεχή σκαψίματα στην άσφαλτο, από το συνεργείο επισκευής του δικτύου, σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.  Εξάλλου, οι αμέτρητες σκεπασμένες λακκούβες  στο οδόστρωμα της εν λόγω οδού μαρτυρούν τις αλλεπάλληλες  επισκευές-σκαψίματα που γίνονται συχνά στο δίκτυο ύδρευσης. 

Το πόσιμο νερό είναι κοινωνικό αγαθό και αναγκαίο για την ανθρώπινη διαβίωση και είναι απαράδεκτο να το στερούμαστε, καταγγέλλει στο tempo24.gr, κάτοικος της περιοχής.. Επίσης,οπως επισημαίνεται τίθεται ένα εύλογο ερώτημα γιατί οι αρμόδιοι δεν λειτουργούν προληπτικά  -πριν την εποχή του θέρους που είναι αυξημένες οι ανάγκες νερού-  εφόσον είναι γνωστό ότι κάθε καλοκαίρι παρουσιάζονται βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης του Ρωμανού ώστε με περιοδικές επιθεωρήσεις στους σωλήνες να εντοπίζονται τα προβλήματα προτού διογκωθούν, να γίνεται η απαιτούμενη συντήρηση και επιδιόρθωση, χωρίς να αφήνονται οικίες με μικρά παιδιά και ηλικιωμένους άνευ  παροχής  νερού για πολλές ώρες ημερησίως σε συνθήκες υπερβολικής ζέστης.

Πέραν όμως των ανωτέρω, και σύμφωνα με τις καταγγελίες υπάρχει έντονος προβληματισμός για το  υλικό που βρέθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών εντός των  σπασμένων  φραγμένων  σωλήνων  οι οποίοι υδροδοτούν την περιοχή με νερό και μοιάζει μακροσκοπικά με θρυμματισμένο πέτρωμα μπεζ χρώματος. Θα ήταν χρήσιμο να δοθεί άμεσα ενημέρωση από τους αρμοδίους για το εάν δείγμα του συγκεκριμένου υλικού που περιέχεται στο πόσιμο νερό  και φράζει τους σωλήνες του δικτύου έχει εξεταστεί ποιοτικά σε εργαστήριο και εάν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση ως προς την ασφάλειά του  για την δημόσια υγεία.