Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2022 -

Πάτρα: Έπιασαν συμμορία ανηλίκων για κλοπέςΕξαρθρώθηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών συμμορία ανηλίκων, τα μέλη της οποίας έκαναν συστηματικά κλοπές σε περίπτερα ενώ έκλεβαν και μοτοσικλέτες.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω, χθες τα ξημερώματα, στην Κάτω Αχαΐα, τέσσερις ανήλικοι, ηλικίας 16,15,14 και 13 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές. Επιπλέον, αναζητείται για να συλληφθεί ακόμη ένας 15χρονος Έλληνας, συνεργός των δραστών, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι τέσσερις χθες τα ξημερώματα, πήγαν με δύο μοτοσικλέτες σε κεντρική πλατεία της Κάτω Αχαΐας, όπου φέρονται να προσπάθησαν με διαρρηκτικά εργαλεία να παραβιάσουν κλειδαριά μηχανήματος που χρησιμοποιείται για την ψυχαγωγία παιδιών.

Οι αστυνομικοί Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας επενέβησαν άμεσα και συνέλαβαν αυτοφώρω τους τέσσερις δράστες, ενώ διαπίστωσαν ότι μια από τις μοτοσικλέτες που οδηγούσαν ήταν κλεμμένη.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι οι νεαροί, με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, είχαν κάνει ακόμη πέντε κλοπές σε περίπτερα της Δυτικής Αχαΐας κλέβοντας συνολικά 475 ευρώ, καθώς και έξι κλοπές
σταθμευμένων μοτοσικλετών στην Πάτρα και στην Κάτω Αχαΐα. Σημειώνεται ότι οι κλεμμένες μοτοσικλέτες εντοπίσθηκαν από τους αστυνομικούς και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κρατούνται για να απολογηθούν στον Ανακριτή Πατρών.