Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ΠΑΣΟΚ: Η υπόθεση Novartis είναι πολιτική σκευωρία της κυβέρνησης



«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ επιχειρεί με βάση ενορχηστρωμένο σχέδιο, να «στήσει» πολιτική σκευωρία γενικότερα εις βάρος των πολιτικών της αντιπάλων» καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την υπόθεση Novartis. 

Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά να υπάρξει αποκάλυψη των ενόχων και να βγουν «όλα στο φως». «Όχι όπως τα φαντασιώνονται και τα πλάθουν στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά όπως είναι στην πραγματικότητα», σημειώνει. 

 

Επίσης, καταγγέλλει ότι από το 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αναλάβει καμία προσπάθεια περαιτέρω μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης ενώ «ξέχασε να εκδώσει δελτίο τιμών φαρμάκων «παίζοντας το παιχνίδι των κερδοσκόπων. Ο ίδιος ΣΥΡΙΖΑ που αυξάνει σήμερα τη συμμετοχή των ασθενών στο κόστος των φαρμάκων, που καταργεί την επιτροπή τιμολόγησης στον ΕΟΦ και τη μεταφέρει στο γραφείο του Υπουργού Υγείας».  
Μάλιστα, παραθέτει ενημερωτικό σημείωμα για την εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης στην Ελλάδα. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Novartis αναφέρει: 

(1) Το σκάνδαλο Novartis διερευνάται διεθνώς, και στην χώρα μας. 
Συνδέεται άρρηκτα με την προσπάθεια πολυεθνικών  φαρμακευτικών εταιρειών να κερδοσκοπήσουν, μέσα από την υπέρμετρη αύξηση των φαρμακευτικών δαπανών. 

Οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνες που προχώρησαν σε δραστικά μέτρα για τον περιορισμό και τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ επί Κυβερνήσεων Ν.Δ. (2004-2009) η φαρμακευτική δαπάνη υπερδιπλασιάστηκε (από 2,43 σε 5,1 δις ευρώ) , την περίοδο 2009-20011 με τα μέτρα που πήραμε κατέβηκε στα 2,8 δις ευρώ. 

Την ίδια περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφιζε στην Βουλή όλα τα μέτρα, κάθε εξυγιαντική προσπάθεια ενώ από το 2015 ως Κυβέρνηση, δεν ανέλαβε καμία περαιτέρω  προσπάθεια μείωσης. 

Είναι ο ίδιος ΣΥΡΙΖΑ που το 2015 «ξέχασε» να εκδώσει δελτίο τιμών φαρμάκων, παίζοντας το παιχνίδι των κερδοσκόπων. Ο ίδιος ΣΥΡΙΖΑ που αυξάνει σήμερα τη συμμετοχή των ασθενών στο κόστος των φαρμάκων, που καταργεί την επιτροπή τιμολόγησης στον ΕΟΦ και τη μεταφέρει στο γραφείο του Υπουργού Υγείας!
(Συνημμένο αναλυτικό ενημερωτικό με σχετικά στοιχεία).

(2) Σήμερα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ επιχειρεί με βάση ενορχηστρωμένο σχέδιο, να «στήσει» πολιτική σκευωρία γενικότερα εις βάρος των πολιτικών της αντιπάλων, εις βάρος του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του, τα οποία ήδη έχουν δώσει τις απαντήσεις τους. 

Από την πρώτη μελέτη της δικογραφίας, γίνεται φανερό πως ο Κυβερνητικός σχεδιασμός στηρίζεται αποκλειστικά σε ανώνυμες μαρτυρικές καταθέσεις ανθρώπων, που μάλιστα δεν έχουν προσωπική ανάμιξη για τα όσα καταμαρτυρούν. 

Θυμίζουν πολύ έντονα μεθοδολογία του «βρώμικου ‘89» με τους ψευδομάρτυρες και τα pampers.

Είναι σαφές ότι η όλη μεθόδευση καθοδηγείται από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, με εκτελεστικούς βραχίονες Υπουργούς όπως τον πρώην Διοικητή της ΚΥΠ επί Κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή , Δ. Παπαγγελόπουλο και θύλακες που αυτός ελέγχει στην Δικαιοσύνη. 

Δεν ενδιαφέρονται για την «διαφάνεια», επιχειρούν μόνο να καθαρίσουν «πολιτικούς λογαριασμούς» με τους αντιπάλους τους. 

Αυτά τα σχέδια δεν θα περάσουν. 

Εμείς θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε και να αντιστεκόμαστε στις προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα του λαού. 
 
(3) Πέρα όμως από τις μεθοδεύσεις και τις ραδιουργίες της Κυβέρνησης και των πρόθυμων συνεργατών της, η αλήθεια πρέπει να λάμψει. 

Δεν θα κουραστούμε να το λέμε: ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ.

Με βάση τις θεσμικά προβλεπόμενες διαδικασίες. 

Με την Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη να κάνει την δουλειά της. 

Να βρεθούν και τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι. 

Να αποκαλυφθούν και να γίνουν γνωστά όλα τα γεγονότα που σχετίζονται  με την υπόθεση. 

Όχι όπως τα φαντασιώνονται και τα πλάθουν στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά όπως είναι στην πραγματικότητα.