Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

Παρέμβαση εισαγγελέα για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των αστυνομικών στο ΑΤ Αγίων ΑναργύρωνΕνδεχόμενες ποινικές ευθύνες των αστυνομικών του τμήματος των Αγίων Αναργύρων στους οποίους η 28χρονη είχε καταφύγει για να καταγγείλει τον δράστη της στυγερής δολοφονίας της θα αναζητήσει πλέον αρμόδιος εισαγγελέας.

 Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος, παρενέβη αυτεπάγγελτα ζητώντας ποινική έρευνα για την αναζήτηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων.
 Υπενθυμίζεται πως η άτυχη 28χρονη μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από τον 39χρονο πρώην σύντροφο της έξω από το αστυνομικό τμήμα, και ενώ η ίδια είχε καταφύγει εκεί φοβούμενη για τη ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν οι αστυνομικοί έχουν διαπράξει παράβαση καθήκοντος. Πάντως ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ.

Σε βάρος του δράστη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και προμήθεια κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δίκη του χρήση.