Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 -

Παραδίδεται σήμερα το δεύτερο τμήμα της νέας Λεωφόρου ΠοσειδώνοςΠαραδίδεται σήμερα από την Περιφέρεια Αττικής το δεύτερο τμήμα της νέας Λεωφόρου Ποσειδώνος, τρεις εβδομάδες μετά από την παράδοση του πρώτου τμήματος. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα Σάββατο 22 Ιουνίου και ώρα 22:00 μέχρι τις 08:00 το πρωί της επομένης (23/6) θα πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της νέας Λ. Ποσειδώνος, στο ρεύμα από Αθήνα-Γλυφάδα προς Πειραιά, στο τμήμα της από τον Α/Κ Συγγρού έως τον Α/Κ Κηφισού.

Αναλυτικά, η κυκλοφορία, σύμφωνα με τις οδηγίες του σχεδίου της Τροχαίας, θα πραγματοποιείται από τις εξής εναλλακτικές διαδρομές:

  • Τα οχήματα που κινούνται επί της Λ. Συγγρού με κατεύθυνση από Αθήνα προς Πειραιά θα ακολουθούν τις λωρίδες κυκλοφορίας προς Γλυφάδα, μετά δεξιά στροφή (αναστροφή) προς Παλαιά Λ. Ποσειδώνος (Εθν. Μακαρίου) στο ύψος του Πάρκου Ναυτικής Παράδοσης και θα συνεχίζουν προς Πειραιά.
  • Τα οχήματα που κινούνται επί της Λ. Ποσειδώνος με κατεύθυνση από Γλυφάδα προς Πειραιά θα στρίβουν δεξιά στην οδό Ι. Φιξ, αριστερά στην οδό Αιόλου, αριστερά στην οδό Ορφέως και τέλος δεξιά στην Παλαιά Λ. Ποσειδώνος (Εθν. Μακαρίου) θα συνεχίζουν προς Πειραιά.
  • Τα οχήματα που κινούνται από το ΚΠΙ Σταύρος Νιάρχος με κατεύθυνση προς Πειραιά θα κινούνται μέσω της οδού Πεισιστράτου, αριστερά στην οδό Επαμεινώνδα και δεξιά στη Παλαιά Λ. Ποσειδώνος (Εθν. Μακαρίου).

Η απόδοση της κυκλοφορίας των οχημάτων θα διεξαχθεί σταδιακά και ανά λωρίδα κυκλοφορίας κατά το χρονικό διάστημα από τις 08:00 το πρωί της Κυριακής (23/6) έως τις 18:00 της ίδιας ημέρας, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Η Περιφέρεια Αττικής ζητά την κατανόηση των εποχούμενων πολιτών «για την προσωρινή αναστάτωση ενόψει της παράδοσης ενός πολύ σημαντικού έργου, που αλλάζει ριζικά την όψη του παραλιακού μετώπου». Υπενθυμίζεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η πρώτη φάση της ανάπλασης του φαληρικού όρμου, του μεγαλύτερου δημόσιου έργου σήμερα στη χώρα, που ταυτόχρονα θωρακίζει τους Δήμους Μοσχάτου-Ταύρου και Καλλιθέας απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα.