Πέμπτη 09 Ιουλίου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

22 °C

Σήμερα, 9. Ιουλίου 2020

Πάνοπλοι αστυνομικοί περιπολούν σε τουριστικά και πολυσύχναστα σημεία της ΑθήναςΑστυνομικοί οπλισμένοι σαν «αστακοί» ξεκίνησαν ήδη περιπολίες σε τουριστικά, πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας, εφαρμόζοντας το «δόγμα» του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και την πάταξη των φαινομένων ανομίας.

Σκοπός της νέας ηγεσίας του υπουργείου είναι να αυξηθούν οι ομάδες των αστυνομικών μέσα στους επόμενους μήνες και να διευρυνθεί η ακτίνα δράσης τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, οι ομάδες αποτελούνται από έξι-επτά αστυνομικούς και κινούνται σε διάφορα σημεία της Αθήνας με κλειστά φορτηγάκια.

Αρχικά, θα «σταθμεύουν» σε συγκεκριμένα σημεία, τουριστικά σημεία ως επί το πλείστον, όπως στην οδό Ερμού και στην Πύλη Αδριανού και ανά δύο ώρες θα αλλάζουν σημείο. Αν και φέρουν βαρύ οπλισμό, είναι προσιτοί σε πολίτες και τουρίστες.

Οι αστυνομικοί «κομάντο» έχουν δημιουργηθεί για την αποτροπή έκνομων πράξεων, ακόμα και ενδεχόμενων τρομοκρατικών ενεργειών, στα ευρωπαϊκά πρότυπα φύλαξης.