Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πανελλαδικές 2019: Οι «πρώτοι των πρώτων» πανηγυρίζουν την επιτυχία τους



Με το χαμόγελο στα χείλη και μια αίσθηση περηφάνειας αλλά και... ανακούφισης είδαν σήμερα τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια οι μαθητές που έγραψαν καλύτερα από όλους, οι «πρώτοι των πρώτων», όπως συνηθίζεται να τους λέμε.

Ήξεραν βέβαια πως κατά πάσα πιθανότητα με τις άριστες βαθμολογίες που είχαν συγκεντρώσει, θα πετύχαιναν την εισαγωγή τους στην πρώτη σχολή επιλογής, όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών του 2019. Η επιβεβαίωση της επιτυχίας τους όμως ήρθε σήμερα και για κάποιους η χαρά ήταν ακόμα μεγαλύτερη, αφού κατόρθωσαν όχι μόνο να περάσουν στην σχολή που προτιμούσαν, αλλά το κατόρθωσαν και στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Με 19.317 μόρια ο Δημοσθένης Καμποσιώρας κατάφερε να εισαχθεί πρώτος στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα. Μιλώντας στο protothema.gr για τη χρόνια που πέρασε ο Δημοσθένης εξηγησε ότι «δεν ήταν μια διαδικασία που διήρκησε έναν χρόνο αλλά έχει ξεκινήσει από το γυμνάσιο καθώς από τότε είχαν τεθεί οι πρώτες βάσεις. Από τότε ουσιαστικά άρχισα να διαβάζω συστηματικά επομένως η φετινή διαδικασία δεν ήταν πρωτόγνωρη για εμένα. Η αλήθεια είναι πως η βαρύτητα και η σημασία που έχουμε δώσει στις συγκεκριμένες εξετάσεις την κατέστησαν πιο ψυχοφθόρα από τις προηγούμενες κλασικές εξετάσεις του σχολείου αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι κάτι διαφορετικό και αυτό το αντιλαμβάνεται ο μαθητής μόλις τελειώσει και βγουν τα αποτελέσματα».

Ο Δημοσθένης παράλληλα τόνισε πως ήταν μια δύσκολη χρόνια γιατί «έπρεπε να ξεπεράσω κάποιες φορές τον εαυτο μου εκεί που ηθελα να τα παρατήσω, να παρατήσω τους στόχους μου γιατί είχαν έρθει και τέτοιες στιγμές. Κουραζόμουν ψυχολογικα γιατί είχα υπερβολικές απαιτήσεις και έθετα τον υψηλότερο στόχο και όταν έβλεπα ότι δυσκολεύουν τα πράγματα απογοητευομουν. Το θέμα είναι να σηκωθείς ξανά, να παλέψεις ξανά και να δώσεις την τελική μάχη χωρίς άγχος». Ο Δημοσθένης κατάφερε να εισαχθεί στην πρώτη σχολή που είχε επιλέξει. Μάλιστα όπως εκμυστηρεύτηκε στο protothema.gr την απόφαση την είχε λάβει ήδη από τότε που ήταν μαθητής του γυμνασίου. «Τότε είχα ψαχτεί μόνος μου για διάφορες απλές έννοιες όπως το ΑΕΠ, το ισοζύγιο είχα δει μετά και μια επένδυση κεφαλαίων και σκέφτηκα ότι με κάτι τέτοιο θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ επαγγελματικά».

Οι στόχοι του Δημοσθένη δεν σταματούν όμως εδώ. Όπως λέει: «σκέφτομαι σοβαρά του χρόνου να προσπαθήσω να εισαχθώ στο London School of Economics. Ωστόσο αν δω ότι η σχολή μου ικανοποιεί τις προσδοκίες μου και τις σκέψεις μου και μπορεί να με βοηθήσει να εξελιχθώ φυσικά θα μείνω εδώ και θα περιμένω το μεταπτυχιακό».

 

Στην Ιατρική Λάρισας, την πρώτη και μοναδική της επιλογή, μπήκε η 47χρονη απόφοιτη του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, Σμαράγδα Λιάτσικου, η οποία συγκέντρωσε 19.435 μόρια και εισάγεται στη μοναδική σχολή που είχε συμπληρώσει στο Μηχανογραφικό της. Η ίδια μίλησε στο magnesianews μόλις ενημερώθηκε για την επιτυχία της κατά τη διάρκεια της δουλειάς της: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, δεν μπορώ καν να περιγράφω τη χαρά μου. Είχα βάλει μόνο μία σχολή στο Μηχανογραφικό μου και αυτή ήταν η Ιατρική Λάρισας. Πριν λίγο έμαθα ότι εισάγομαι πρώτη», ανέφερε χαρακτηριστικά η 47χρονη αριστούχος.

 

Η Σμαράγδα Λιάτσικου είναι εργαζόμενη σε ιδιωτική κλινική της πόλης , ως Βοηθός Νοσηλεύτρια και μητέρα δύο παιδιών 21 και 19, και κατάφερε να κάνει πράξη αυτό που είχε αφήσει στη μέση και μάλιστα με τεράστια επιτυχία. Επέστρεψε μετά από πολλά χρόνια στο σχολείο και τώρα εισάγεται στην σχολή που ήθελε την Ιατρική Λάρισας.

Με την υψηλότατη βαθμολογία που συγκέντρωσε στις Πανελλήνιες εξετάσεις, η απόφοιτος του 2ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας, Ευανθία Λεφάκη, κατόρθωσε και «έπιασε» τον στόχο της που ήταν η εισαγωγή της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η Ευανθία Λεφάκη εισήχθη μάλιστα στην 2η θέση στην Σχολή της επιλογής της και πλέον ξεκινά για να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Στις Πανελλήνιες εξετάσεις συγκέντρωσε 19.186 μόρια και αναδείχθηκε πρώτη ανάμεσα στους πρώτους στη Μαγνησία, όπως αναφέρει ο taxydromos.gr.

 

«Χαράς Ευαγγέλια» για την οικογένεια Γλακουσάκη στην Κρήτη, αφού η 18χρονη Σίσσυ κατάφερε μία μεγάλη επιτυχία για την ίδια και πλέον ο δρόμος για τη σχολή των ονείρων της είναι ελάχιστα βήματα μακριά. Η Σίσσυ Γλακουσάκη κατάφερε να περάσει τρίτη στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και περιμένει με ανυπομονησία, πλέον, να ταξιδέψει στην Αθήνα και να βρει σπίτι για τα υπέροχα φοιτητικά χρόνια που έρχονται. Η νεαρή κοπέλα μίλησε στο neakriti.gr για την επιτυχία της, για τα 18.189 μόρια που έβγαλε και για το λόγο που επέλεξε τη συγκεκριμένη σχολή. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που πέρασα σ’ αυτή τη σχολή. Ήταν η πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό και τα κατάφερα να μπω. Δεν το περίμενα βέβαια ότι θα μπω τρίτη στη σχολή μου» λέει η Σίσσυ. Η ίδια, όπως αναφέρει, επέλεξε αυτή τη σχολή γιατί «και οι δύο μου γονείς είναι πολιτικοί μηχανικοί. Κατά κάποιον τρόπο είχα ζήσει τη δουλειά και μου άρεσε. Μετά είδα και τα μαθήματα στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο, με ενδιέφεραν και την επέλεξα».

 

Ο Μανώλης Αρχοντάκης από τα Χανιά, είδε τους κόπους του να ανταμοίβονται καθώς κατάφερε να εισαχθεί στην σχολή της επιλογής του. Ο Μανώλης, ήταν μαθητής του 2ου Λυκείου Χανίων και με συστηματικό διάβασμα συγκέντρωσε 19.140 μόρια, στο δεύτερο πεδίο, οπότε και πέτυχε την εισαγωγή του στην σχολή Ικάρων στο τμήμα των ιπτάμενων. Ο ίδιος δήλωσε στο flashnews.gr, ότι είναι πολύ χαρούμενος που κατάφερε να εισαχθεί, στην πρώτη του επιλογή και μάλιστα μπήκε πρώτος στο τμήμα. Όπως αναφέρει, ήθελε από το νηπιαγωγείο κιόλας, να γίνει πιλότος και είναι περήφανος που θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα.

 

Μεγάλη διάκριση για την πρώτη των πρώτων στη Φθιώτιδα σε μια σχολή με μεγάλη ζήτηση. Η Μαρία Τσαμαδιά του 5ου Γενικού Λυκείου Λαμίας, ήταν η μαθήτρια που «έσπασε τα κοντέρ» στις Πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου και με την επίδοσή της είχε πει στο LamiaReport, ότι στοχεύει στην Οικονομική Σχολή της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), μία από τις υψηλότερες σε βάσεις στο φετινό μηχανογραφικό. Η Μαρία πήγε εξαιρετικά και στα αγωνίσματα και κατάφερε να περάσει στην 2η θέση από τους υποψηφίους των ημερήσιων ΓΕΛ που διεκδικούσαν τις 11 πολύτιμες θέσεις! «Ο στόχος επετεύχθη! Το Οικονομικό της ΣΣΑΣ ήταν από την αρχή ο στόχος μου και νομίζω ότι και η τελική σειρά δικαίωσε την προσπάθεια μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένειά μου, στους καθηγητές μου στο Φροντιστήριο Ανταχόπουλου – Ψυχογιού, στους καθηγητές μου στο 5ο Λύκειο και στους ανθρώπους που με προετοίμασαν για τα αγωνίσματα, τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής κκ Φώτη Παπίστα, Ηρακλή Οικονόμου και Άκη Ανανιάδη».