Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Όπλα, χειροβομβίδες, εκρηκτικά και κροτίδες στην Ηλεία



Κανονική πυριτιδαποθήκη είχε γίνει το σπίτι ενός 49χρονου στην Αγία Μαύρα Ηλείας, όπου οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Πύργου ανακάλυψαν όπλα, χειροβομβίδες, εκρηκτικά, πυρομαχικά, αλλά και εκατοντάδες κροτίδες! Ο ιδιοκτήτης συνελήφθη και ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αμαλιάδας του άσκησε δίωξη για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών και του νόμου περί ειδών πυροτεχνίας.

Συνολικά, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ένα πιστόλι με πέντε φυσίγγια στο γεμιστήρα του και ενσωματωμένο κυλινδρικό σιγαστήρα στη κάννη του και ένα ακόμα πιστόλι, αλλά και μια χειροβομβίδα χωρίς πυροκροτητή, ένα λειτουργικό πυροκροτητή χειροβομβίδας, εννέα αυτοσχέδιους ηλεκτρικούς πυροκροτητές με κύκλωμα καλωδίων για ασύρματο τηλεχειρισμό με τηλεκοντρόλ, 15 μέτρα βραδύκαυστο φυτίλι, μια ημιαυτόματη καραμπίνα χωρίς άδεια, 100 φυσίγγια τυφεκίου, 127 φυσίγγια πυροβόλων όπλων και 1.094 κροτίδες!

Τα δυο πιστόλια εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση ώστε να εξακριβωθεί αν είχαν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες και ποιες ήταν αυτές, ενώ οι αστυνομικοί «ξεσκονίζουν» τις δραστηριότητες του 49χρονου ερευνώντας τυχόν εμπλοκή του σε κυκλώματα κοινών κακοποιών.