Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Οι Τσέχοι έδωσαν 1 εκατομ. ευρώ στους Σκοπιανούς για να θωρακίσουν τα σύνορα με την Ελλάδα



Ένα εκατ. ευρώ έδωσε η Τσεχία στα Σκόπια προκειμένου το χώρα να ενισχύσει τη φύλαξη των συνόρων με την Ελλάδα, από όπου χιλιάδες παράνομοι μετανάστες επιχειρούν να διαφύγουν προς την Ευρώπη.

Το υπουργείο Εσωτερικών έλαβε δωρεά από την Τσεχική Δημοκρατία το ποσό των 25 εκατομμυρίων τσεχικών κορόνων ή ένα εκατομμύριο ευρώ με στόχο την ενίσχυση των ικανοτήτων της αστυνομίας των Σκοπίων και την αγορά τεχνικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση των συνεπειών της μεταναστευτικής κρίσης.

Με τη δωρεά αυτή, η Τσεχία έχει μέχρι στιγμής δωρίσει σε  υλικούς, τεχνικούς και οικονομικούς πόρους ύψους τριών δισεκατομμυρίων ευρώ για τις ανάγκες της αστυνομίας των Σκοπίων.

Ο υπουργός Εσωτερικών Όλιβερ Σπασόφσκι, υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο των αξιωματικών της Τσεχικής αστυνομίας στην επίτευξη επιτυχούς παρακολούθησης και ελέγχου των συνόρων με την Ελλάδα.

Ως αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας, σε αυτό το έργο,  που ξεκίνησε το 2016,  το υπουργείο Εσωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας,  μέχρι τις αρχές του Αυγούστου του τρέχοντος έτους,  είναι η αποστολή 734 Τσέχων αστυνομικών στο έδαφος του κράτους των Σκοπίων που διανέμονται σε 19 αγήματα.

«Αυτοί με τους αστυνομικούς της χώρα μας επιτηρούν και ελέγχουν τα νότια σύνορα», σημειώνει το δημοσίευμα.

Το συμπέρασμα είναι ότι όλες οι χώρες πράττουν αυτό που μπορούν για αναχαιτίσουν το κύμα των παράνομων μεταναστών, πλην μιας: Της Ελλάδας η οποία δεν κάνει απολύτως τίποτα για να ενισχύσει, έστω, τη φύλαξη των χερσαίων συνόρων στον Έβρο.