Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Οι ΗΠΑ επεμβαίνουν στην ελληνοτουρκική κρίση στο Αιγαίο: Αμερικανικό αντιτορπιλικό ανάμεσα σε Ελληνες και Τούρκους στην Εύβοια!



Oι ΗΠΑ παρεμβαίνουν πλέον ενεργά για να αποτρέψουν "θερμή" ελληνοτουρκική σύγκρουση: To αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross κλάσης Arleigh Burke, πλησίασε την τουρκική φρεγάτα Barbaros, κλάσης ΜΕΚΟ 200Τ, η οποία εισέβαλε στο δυτικό Αιγαίο και πλέει στις ακτές της Εύβοιας!

Από ελληνικής πλευράς παρακολουθεί το τουρκικό πλοίο η φρεγάτα Θεμιστοκλής κλάσης "S".

Η τουρκική φρεγάτα βρισκόταν στο κεντρικό Αιγαίο παρακολουθώντας διακριτικά την άσκηση Αστραπή στην οποία συμμετείχαν ελληνικές φρεγάτες. 

 

Καθώς οι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού επέστρεφαν στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, η τουρκική φρεγάτα Barbaros ακολουθούσε από απόσταση, φθάνοντας μέχρι και το Κάβο Ντόρο. 

Μάλιστα, την ώρα που η τουρκική φρεγάτα προσέγγιζε το ακρωτήριο Καφηρέας ανάμεσα στο Barbaros και στην ελληνική φρεγάτα Θεμιστοκλής, μπήκε το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross. 

Σημειώνεται ότι ο Πάνος Καμμένος το πρωί είχε συνομιλίες με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τ.Μάτις και τον ΓΓ του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια των οποίων τους έδειξε «αποδεικτικό υλικό που καταρρίπτει κάθε τουρκικό ισχυρισμό ότι πρόκειται δήθεν για ατύχημα είτε για αιτιάσεις της Ελλάδας».

 

Η συνέχεια εδώ