Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Οι Δήμοι Κερατσινίου και Περάματος απαιτούν την άμεση απομάκρυνση δεξαμενών πετρελαιοειδών



Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Περιβάλλοντος θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη 11 Ιουλίου, στις 11:00, οι Δήμοι Κερατσινίου- Δραπετσώνας και Περάματος, σε συνέχεια των κινητοποιήσεών τους για την απομάκρυνση των δεξαμενών πετρελαιοειδών που βρίσκονται στις περιοχές.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των δήμων, «αφορμή για την κινητοποίησή μας αυτή είναι η αρνητική, για την προσπάθειά μας, ψήφιση του άρθρου 70 στον νόμο για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης, που αντί να δίνει λύση, διαιωνίζει το πρόβλημα».

Παράλληλα, οι δήμοι ζητούν να εκφραστεί η θετική, στα αιτήματά τους, πολιτική βούληση της κυβέρνησης και κατάργηση του άρθρου 70, ενώ ζητούν να υπάρξει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα άμεσης μετεγκατάστασης των καζανιών σε μη αστικές περιοχές, να μην επαναλειτουργήσουν ανενεργές εγκαταστάσεις και μέχρι την απομάκρυνσή τους επιβολή αυστηρότατων ελέγχων με τη συμμετοχή του Α' και Β' βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«Λέμε όχι σε ταξικές επιλογές υπέρ των λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών σε βάρος του συνόλου της τοπικής κοινωνίας, σε βάρος της υγείας και της ασφάλειάς μας» τονίζεται στην ανακοίνωση.