Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Όχι της Εισαγγελέα στην αίτηση αποφυλάκισης του Τσοχατζόπουλου



Αρνητική πρόταση στην αποφυλάκιση του 'Ακη Τσοχατζόπουλου υπέβαλε η Εισαγγελέας Έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ενώπιον του δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ο πρώην υπουργός και οι συγκατηγορούμενοι του για παράνομες αμοιβές από την προμήθεια των υποβρυχίων και των TORM1.

Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από τους δικαστές να μην κάνουν δεκτή την αίτηση που υπέβαλε ο πρώην υπουργός για αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών που του έχει επιβληθεί πρωτόδικα. Σύμφωνα με την πρόταση της, ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων αλλά και ύποπτος φυγής ενώ όπως ανέφερε αν ο πρώην υπουργός βγει από την φυλακή υπάρχει ο κίνδυνος "να τελέσει νέες πράξεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος". Απαντώντας δε, στο αίτημα του κ. Τσοχατζόπουλου να αποφυλακιστεί με "βραχιολάκι" , η Εισαγγελέας είπε πως ο αιτών δεν εμπίπτει στις διατάξεις για το εν λόγω πιλοτικό πρόγραμμα καθώς ο πρώην υπουργός "θα μπορούσε με άλλα μέσα επικοινωνίας να οργανώσει τη διάπραξη και άλλων αδικημάτων".

Η Εισαγγελέας δέχθηκε το αιτιολογικό της αίτησης του πρώην υπουργού ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας που επιτείνονται στο περιβάλλον της φυλακής , πλην όμως όπως επεσήμανε " η βλάβη της υγείας του δεν είναι τέτοια που να μην μπορεί να ανατραπεί".