Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

«Όχι» στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές λέει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών



Αντιδράσεις κατά του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές εκφράζει μέσω ανακοίνωσή τους ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών. Μάλιστα, καλεί του εμπόρους του λεκανοπεδίου να συμμετέχουν στο πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑ:

«Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, εκτός των μεγάλων προβλημάτων ρευστότητας, ανυπαρξίας τραπεζικού συστήματος, συνεχούς πτώσης τζίρου και ανύπαρκτης αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, η Μικρομεσαία Εμπορική Επιχείρηση δέχεται ένα ακόμα καίριο πλήγμα, με την προσπάθεια απελευθέρωσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η Αντισυνταγματική αυτή απόφαση, που δεν είναι συμβατή με την πρόσφατη κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αποδομεί πλήρως την αγορά εργασίας, τους κοινωνικούς και οικογενειακούς δεσμούς και καταστρέφει ότι υγιές απέμεινε από την μικρομεσαία εμπορική επιχειρηματικότητα.
Σκοπός είναι, η μεταφορά τζίρου από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις μεγάλες αλυσίδες και τα εμπορικά κέντρα, δημιουργώντας μονοπωλιακές συνθήκες στην αγορά, χωρίς καμία ουσιαστική συμβολή στην αναπτυξιακή προσπάθεια της οικονομίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών παραμένει σταθερός στην πάγια θέση του για λειτουργία των καταστημάτων μόνο οκτώ παραγωγικές Κυριακές το χρόνο, στηρίζει την ομόφωνη απόφαση της "Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας" και της "Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου" και καλεί του εμπόρους της Αθήνας να συμμετέχουν στο Πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαΐου 2017, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της απελευθέρωσης λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές».