Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Οδύνη λίγο πριν την κηδεία του πυροσβέστη!



Στην  πατρίδα του, την Κέρκυρα, θα γίνει αύριο η κηδεία του αδικοχαμένου  33χρονου δόκιμου ανθυποπυραγού, Αριστείδη Μουζακίτη, ο οποιος άφησε χθές την τελευταία του πνοή.

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στην κατάσβεση πυρκαγιάς, στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 18.00 στον Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσας στην περιοχή Ποταμός Κέρκυρας. Στον εκλιπόντα συνάδελφο θα αποδοθούν οι προβλεπόμενες τιμές. Σε ένδειξη πένθους, οι σημαίες σε όλες τις υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος θα κυματίζουν μεσίστιες, αύριο απο το πρωί.

Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια φωτιάς στο Ζευγολατιό Κορινθίας. Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις πυροσβέστες ήταν μέλη πεζοπόρου τμήματος, το οποίο επιχειρούσε να προσεγγίσει την πυρκαγιά, η οποία ήταν σε εξέλιξη σε δύσβατο σημείο, όπου δεν μπορούσαν να πλησιάσει το όχημα τους. Τότε προσφέρθηκε να τους μεταφέρει ένας κάτοικος της περιοχής που περνούσε με το αγροτικό μηχάνημα του με ρεμούλκα, αλλά στο δρόμο, για άγνωστο λόγο ανατράπηκε. Οι τέσσερις πυροσβέστες και ο οδηγός (ο οποίος έχει υποστεί κάταγμα), μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο Κορίνθου, αλλά ο 33χρονος, λόγω της σοβαρής κατάστασης του διακομίστηκε στο 251 ΓΝΑ.

Ο ένας από τους άλλους τρεις βγήκε αμέσως από το νοσοκομείο, καθώς είχε μόνο μία αδιαθεσία, ενώ οι άλλοι δύο, οι οποίοι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο, παρέμειναν για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.