Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ο Θανάσης Χειμωνάς εξέφρασε τη στήριξή του στο Ποτάμι



Ο Θανάσης Χειμωνάς, μέσω μιας ανάρτησης που έκανε στο Facebook, ανακοίνωσε τη στήριξή του στο Ποτάμι και τη συμπόρευσή του με το κόμμα.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Το μοναδικό κόμμα που έχει μείνει πιστό στις αρχές του και την ιδεολογία του, που δεν ετεροκαθορίζεται από όσα κάνει ο Τσίπρας ή η "Δεξιά", που αρθρώνει αυθεντικά προοδευτικό λόγο, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος είναι πλέον το Ποτάμι», τονίζοντας μάλιστα ότι παρά τις διαφωνίες που είχε, θεωρεί ότι είναι ο μόνος φορέας που μπορεί να εκφράσει την Κεντροαριστερά:

«Είχα κατά καιρούς πολλές ενστάσεις και διαφωνίες μαζί του. Τις εξέφρασα μέσω άρθρων, συνεντεύξεων αλλά και των σόσιαλ μίντια. Αυτή τη στιγμή όμως κανείς άλλος δεν εξακολουθεί να εκφράζει την Κεντροαριστερά, το Kέντρο, τον Φιλελεύθερο Χώρο. Και νιώθω πως οφείλω να το στηρίξω. Θεωρώ επίσης πως έχει πια ωριμάσει- κυρίως μετά την άτυχη συνεργασία του με το ΚΙΝΑΛ».

Ο συγγραφέας και πρώην τομεάρχης Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, αφού τοποθετεί τον εαυτό του πολιτικά στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ασκεί κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «δεν γίνεται να συγχωρέσουμε το πολιτικό μόρφωμα που κορόιδεψε τον Έλληνα πολίτη, το κόμμα που έκοψε τη χώρα στα δύο σέρνοντάς την σε ένα φαιδρό δημοψήφισμα αλλά και σε ένα τρίτο αχρείαστο μνημόνιο», κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ότι έχει γίνει «μεταλλάχθηκε σε ένα ultra δεξιό, παλαιοσυντηρητικό κόμμα» και το ΚΙΝΑΛ ότι το μόνο μέλημά του «είναι να φέρει πίσω αυτούς που έφυγαν για τον ΣΥΡΙΖΑ».