Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Ο Ταγίπ Ερντογάν στηρίζει τον Εντι Ράμα με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα



Επικίνδυνες για την χώρα μας διαστάσεις παίρνει το "άνοιγμα" του Ταγίπ Ερντογάν σε χώρες των βαλκανίων που μοναδικό στόχο έχει τον έλεγχο της περιοχής και την παραιτέρω πίεση στην Ελλάδα.

Τελευταίο χτύπημα του Σουλτάνου, είναι η ανοικτή στήριξη του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, σε μία κίνηση που αποσκοπεί στο να βρει συμμάχους να εναντιωθεί στην χώρα μας. Μετά την συνεργασία του με την Ρωσία για το φυσικό αέριο, τώρα ζητάει την βοήθεια του Ράβα, ράβοντας τις στολές τις αλβανικής αστυνομίας και δίνοντας βέβαια και άλλα χρήματα για την ενίσχυση της. 

Κατά την τελετή παρουσίασης της στολής της αστυνομίας στα Τίρανα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, απηύθυνε δημόσιες ευχαριστίες στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την «στήριξη σε αυτό το έργο».

Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα, οι νέες στολές της αστυνομίας είναι πανομοιότυπες με αυτές της τουρκικής αστυνομίας και το γεγονός ήρθε να ενισχύσει την κριτική από ασκείται στην Αλβανία από τα μέσα ενημέρωσης εναντίον του κ.Ράμα, ότι παίζει το παιγνίδι της Τουρκίας στα Βαλκάνια.

 

Και μην ξεχνάμε βέβαια και τις καθημερινές σχδόν παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο, τις δηλώσεις αμφισβήτησης της συνθήκης της Λωζάνης, αλλά και τις δηλώσεις ελλήνων αξιωματούχων του στρατού που πυκνώνουν όσο περνά ο καιρός και κάνουν λόγο για επικείμενο χτύπημα από την γείτονα χώρα.