Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ο σπαραγμός της μητέρας της 8χρονης Μαρίας: Το παιδί μου ήταν γερό...



Το παιδί μου ήταν γερό και πέθανε για το τίποτα, ειλικρινά για το τίποτα... Θα κηδέψω και θα θρηνήσω πρώτα τη κόρη μου και μετά όλα θα πάρουν το δρόμο τους, είναι ο σπαραγμός της μάνας της οκτάχρονης Μαρίας, που «έσβησε» σε νοσοκομείο της Πάτρας από τη γρίπη Η1Ν1.

Η κηδεία της μικρούλας πραγματοποιήθηκε χθες σε κλίμα οδύνης.

Αυτό που περιμένουν οι γονείς από τον ιατροδικαστή, αλλά και τα δύο νοσοκομεία όπου νοσηλεύτηκε το άτυχο κοριτσάκι είναι να μάθουν αν το εγκεφαλικό που υπέστη το παιδί συνδέεται με τον ιό της γρίπης, αν ήταν επιπλοκή και η γρίπη ηταν η αιτία που προκάλεσε το θάνατο ή αν υπήρχε κάποιο άλλο νόσημα που επιβάρυνε την υγεία του.

H 8χρονη εισήχθη αρχικά στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας με υψηλό πυρετό και σπασμούς ενώ η διάγνωση των γιατρών ηταν πνευμονία.

Η κατάσταση της υγείας της δεν παρουσίαζε βελτίωση και κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ, οπότε διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Τη Μεγάλη Τρίτη, ημέρα γενεθλίων της μικρής, η υγεία της επιδεινώθηκε και έπειτα από μια δραματική εβδομάδα το παιδί έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Η Μαρία ήταν μαθήτρια της β' δημοτικού. Δάσκαλοι, φίλοι και συγγενείς έχουν σοκαριστεί από το ξαφνικό θάνατο του παιδιού. Αυτό που αναζητούν οι γονείς της μικρής Μαρίας, Κωνσταντίνος και Χαρίκλεια, οι οποίοι έχουν ένα ακόμα παιδί, τον Νικόλαο, μέσα στη βαθειά τους οδύνη είναι απαντήσεις για την αιφνίδια απώλειά της.