Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 -

Ο Ευάγγελος Γιαμαρέλλος στο ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας για το αντιϊκό φάρμακοΑν και από τις 16 Δεκεμβρίου του 2021 ένα ακόμη αντιϊκό φάρμακο το Anakirna έχει αδειοδοτηθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, εν τούτοις, η χορήγηση του από τα Ελληνικά νοσοκομεία καθυστερεί αδικαιολόγητα. Ο καθηγητής Παθολογίας -Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευάγγελος Γιαμαρέλλος τοποθετήθηκε για το αντιικό φάρμακο για τον κορωνοϊό, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας, την εκπομπή Επικαιρότητα, με την δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη.

Το αντιικό φάρμακο για τον κορωνοϊό αποτελεί μια αμιγώς Ελληνική προσπάθεια, καθώς ο συντονισμός, ο σχεδιασμός, η διεξαγωγή των ερευνών και οι συνομιλίες με τον ΕΜΑ, έγιναν από Έλληνες επιστήμονες, με επικεφαλής τον Καθηγητή Παθολογίας – Λοιμώξεων του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευάγγελο Γιαμαρέλλο.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Είναι χαρακτηριστικό ότι από σήμερα και κάθε Παρασκευή το μεσημέρι 1 με 3 θα μπορείτε να ακούτε στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της Πεμπτουσίας την εκπομπή Επικαιρότητα με την δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη.