Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 -

Ο Δήμος Αθηναίων επιστρέφει 17.000 ευρώ σε τέσσερις πολίτες για λάθη στις κλήσειςΝα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καλούνται όσοι λαμβάνουν ειδοποίηση για πληρωμή κλήσεων παράνομης στάθμευσης από δήμους. Τα αποδεικτικά στοιχεία δεν είναι πάντοτε επαρκή και ο Δήμος Αθηναίων επιστρέφει χιλιάδες ευρώ σε όσους βρίσκουν τρόπο να το αποδείξουν.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» στο μεγαλύτερο δήμο της χώρας ισχύουν συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης εδώ και δεκαετίες με συνέπεια αφενός να προκύπτουν σημαντικά έσοδα, αφετέρου να υπάρχουν αποθήκες ολόκληρες με εκατομμύρια κλήσεων παλαιών ετών. Ομως, η έλλειψη μηχανογράφησης και το χάος αποτελούσαν το βασικό χαρακτηριστικό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Αθηναίων «φουσκώνει» κάθε χρόνο διότι εγγράφονται μέσα σε αυτόν και περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ από οφειλές που δεν έχουν εξοφληθεί και μεγάλο μέρος αυτών προέρχεται από απλήρωτες κλήσεις παράνομης στάθμευσης.

Μέσα στο 2016 εστάλησαν σε χιλιάδες πολίτες ειδοποιητήρια προκειμένου να πληρώσουν για πρόστιμα παρελθόντων ετών ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έγινε και κατάσχεση από τραπεζικούς λογαριασμούς των παραβατών. Ορισμένοι όμως βάλθηκαν να το ψάξουν λίγο παραπάνω και στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο συζητείται η επιστροφή ποσών που ξεπερνούν τα 17.000 ευρώ σε τέσσερις πολίτες.