Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 -

Ο Δήμαρχος Πατρέων ανήρτησε πανό και χαρακτηρίζει ανεπιθύμητο τον Αμερικανό πρέσβηΜεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία του Δημάρχου Πατρέων- που υποστηρίζεται απο το ΚΚΕ- να αναρτήσει πανό στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης της πόλης, με το οποίο χαρακτηρίζεται ανεπιθύμητος στην πόλη, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ.

Η ανάρτηση πανό και ο χαρακτηρισμός ανεπιθύμητος για τον Τζέφρι Πάιατ που συμμετέχει σε ποδηλατικό γύρο, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων που σχολίασαν ότι δεν είναι δυνατόν να αναρτώνται πανό σε δημόσια κτήρια με χαρακτηρισμούς ανεπιθύμητος. Ποιό θα είναι το επόμενο βήμα για το ΚΚΕ,διερωτώνται. Οι προγραφές;

Μιλώντας σε τοπικό ραδιόφωνο ο αντιδήμαρχος του Δήμου Πατρέων και επικεφαλής της Επιτροπής Ειρήνης, Διονύσης Πλέσσας, αναφερόμενος στην αντίδραση της Δημοτικής Αρχής και την ανάρτηση πανό από την Επιτροπή Ειρήνης στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, όπου χαρακτηριζόταν ως «ανεπιθύμητος» στην πόλη ο κ. Πάιατ, ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή στηρίζει τα φιλειρηνικά αισθήματα των Πατρών και εκφράζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενάντια στην τοποθέτηση αμερικανικών πυρηνικών στον Αραξο.

Οπως υποστήριξε, η στάση της Δημοτικής Αρχής δεν στοχοποιεί το πρόσωπο, αλλά την πολιτική που εκφράζει, ούτε κλείνει τις πύλες στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξη της Πάτρας.